Itt a nyár, unatkozom, mit csináljak?
2023. jún. 23., Kiss Éva

Nehéz mit kezdeni a hirtelen ránk szakadó szabadsággal!
Az első néhány nap, megváltás, hogy reggel nem ébreszt sem anya, se a telefon. Végre addig lehet aludni, ameddig csak akartok. Néhány nap semmittevés olykor nagyon üdítő tud lenni, de hosszútávon nem kifizetődő.A nyári szünetben nagyon fontos a regenerálódás, kikapcsolódás. A pihenés mellett azonban a lehetőségeink, egyéni érdeklődésünk új távlatokat nyithatnak! Mindenképp jó, ha nyárnak tele tervekkel, célokkal indulsz! Azt, hogy ez mi legyen, Te döntöd el - szabadon! ;)
Most lehet bármire időd, amire eddig a suli, a tanulás miatt nem jutott. Új embereket ismerhetsz meg, esetleg még barátokat is szerezhetsz, kiszakadhatsz az osztálytársak „bűvköréből”…

Táborok:

Érdeklődésednek, stílusodnak megfelelően, korosztályok szerint millió egy tábor közül válogathatsz. A teljesség igénye nélkül: gitártábor, kézműves tábor, életmód tábor, lovas tábor, hagyományőrző tábor, öko-tábor, színjátszó tábor, énektábor, Tolkien tábor, biciklis tábor, vitorlás tábor stb…

Edzés:

Fogyókúrázni, izmosodni vágyók 2,5 hónap alatt szembetűnő eredményeket érhetnek el. Ennyi idő éppen elég ahhoz is - ha eddig keveset mozogtál-sportoltál volna -, hogy szokásoddá váljon a napi edzés. Sokkal jobban fogod érezni magad, nő az önbizalmad, formás, csinos leszel.

Diákmunka:

Akiket már csak kevés választ el a „felnőtt élettől”, azoknak a nyár remek lehetőséget ad arra, hogy kipróbálják magatokat a munka világában. A nyári Diákmunkáknak mindig megvan a maga hangulata, arról nem is beszélve, hogy a pénz mellett, jó kis tapasztalatokat szerezhettek. Mindenekelőtt legyetek nagyon körültekintőek! 

Önkéntesség:

Ezért pénzt biztosan nem kaptok, viszont megfizethetetlen tapasztalatokat és élményeket igen, ha kicsit rátermettek és talpraesettek vagytok. Nem mindenkinek fekszik ez a műfaj, pedig jó lenne, ha nagyobb népszerűségre tenne szert. Most már az érettségihez kötelező is belekóstolni...

Tanulás:

Nem árt, ha alkalmanként átmozgatjátok a berozsdásodott fogaskerekeket! Egyrészt hogy ne felejtsetek, vagy pótoljátok a hiányosságaitokat, másrészt hogy könnyebben fel tudjátok majd venni szeptemberben újra a fonalat. Persze van olyan is, aki a nyár végére újabb nyelvvizsgára gyúr! ;)

Valami újat:

Próbáljátok ki magatokat valami teljesen másban/újban. Pl. Tanuljatok meg főzni, vagy sütni! :-) Csak poénból vállalj be egy hetet, amikor azt eszed, amit főztél! Vagy szerezz egy gitárt, autodidakta módon néhány hét alatt is meg lehet tanulni az alapakkordokat, aztán lehet villantani a tábortűz mellett. Vagy látogass el egy kreatív hobbiboltba ötletekért… Meg fogsz lepődni!

Több idő azokra, akiket szeretsz:

A nyári programokból semmiképp ne hagyjátok ki az odaadó, nyaralni váró nagymamákat, nagypapákat, unokatesókat és rokonokat. Ha tehetitek, segítsetek be többet otthon a házi munkába, hogy a családdal együtt töltött idő is minőségi legyen. Biztosan fogják értékelni! :-)

Olvasás:

Talán közhely, de nekem a nyárról az elsők között az a kép is biztosan beugrik, ahogy kényelmesen végignyújtózkodom a délutáni napsütésben a teraszon, a kedvenc napozóágyamban, kezemben egy jó hideg limonádéval és olvasok…

Jó pihenést!

Tartalmas és hasznos időtöltést!

A TV-t pedig dobjátok ki!