Fesztiválszezon
2023. júl. 13., Szalai Emese

Itt a nyár, a kánikula, a diákok és a tanárok legnagyobb örömére pedig két és fél hónap édes semmittevés. Hála istennek piciny hazánk is híres nemzetközi és kevésbé ismert szabadtéri, néhány napos zenés, táncos, kulturális rendezvényeiről. 

Mögöttem egy pár napja befejezett csodálatos négy egyetemi évvel és a hozzátartozó államvizsgával, örömmel vetettem bele magam (most már) helyiként az egyik fesztivál programjaiba. Ennek örömére pár jó tanáccsal szeretnélek ellátni titeket, hogy hogyan készüljetek ti is, ha kilátogattok a még előttünk álló bulikra.1. Jó cipő. Nem a trendiség a lényeg, hanem hogy kényelmes legyen, és ne csodálkozzatok, ha pár napi használat után a kukába kerül, hiszen leeszed, leiszod, rálépnek, csupa sár is lehet stb. Megrökönyödve láttam, hogy egyes lányok papucsban, valamint csizmában (igen, a késő ősszel és télen hordott lábbeliben) róják a fesztivál útjait. 50 fokban egy ilyenben szerintem tuti lesz a gombás láb.

2. Egy pulóver is nélkülözhetetlen, hiába van nappal kánikula, estére azért jól jön, ráadásul, ha csak a földre tudtok leülni, jól jön a fenék alá.

3. Lányok, szintén praktikus a pici táska, benne zsepi, mobil, igazolványtartóban a pénz, vagy bankkártya/metapay, no meg a kézfertőtlenítő. Sminkcucc lényegtelen, otthon lehet hagyni.

4. Az a fránya óvatosság. Fiúknak alap az óvszer, lányok pedig ne felejtsék el bevenni a gyógyszert! Csak okosan a kalandokkal, nagy az esélye, hogy csak egyéjszakás dolog lesz belőle, mérlegeljetek, hogy megéri-e ez nektek.

5. Piapara. Nem vagyok naiv, láttam már az elmúlt két napban minden bizonnyal 18 éven aluli fiatalokat elég illuminált állapotban. Nem mondom, hogy ne igyatok, mert úgyis isztok. DE mértékkel, nem keverve a bor-sör-pálinka kombinációt, mert nincs értelme, hiszen részegen meg sem lesz az a későbbi sok jó emlék, ráadásul olyat is csinálnátok amit később megbánnátok. Szerintem ultraciki, ha valaki nem emlékszik egy másodpercre sem az elmúlt éjszakából. Plusz szerény véleményem szerint érdemes inkább dobozos sört venni, mert a csapolt általában extrán vizezett, amitől jobban fáj már az aznap és másnap is. Ja, és éhgyomorra nem iszunk alkoholt!!!

1: Sok víz. Egyrészt a meleg miatt, másrészt az alkohol dehidratál ezerrel. Ne kóla legyen, meg egyéb cukrozott csoda.

Na ezek az én tippjeim a teljesség igénye nélkül. Jó szórakozást, vigyázzatok magatokra, és sok jó élménnyel gazdagodjon ez a nyár is!!!