Nyáááár!
2024. jún. 22., Kiss Évi

Itt a nyári szünet! Szinte azt csinálhatsz amit akarsz.
Ha okosan használod ki a suli terhei nélküli napokat, szeptemberben újult erővel, igazán kipihenve kezdhetsz bele az újévbe.

Aludj, amennyit csak szeretnél, de figyelj rá oda, hogy a napjaid ne csússzanak szét. Jobb egy kis délutáni szieszta, mint a késői fekvés utáni késő kelés. 2 hónap totálisan elég ahhoz, hogy teljesen összezavard a bioritmusod, a szeptember pedig gyötrelmes lesz, ha reggel fél 7-kor csörög majd az óra!

Törekedj kialakítani rendszert a hétköznapjaidba, ne teljen el a nyári szünet céltalanul! Igaz a bizonyítványosztáson már túl vagy, de bizonyára mindenkinek vannak gyenge pontjai a tanulást illetően. Készülj előre, pótold a hiányosságokat, meglátod megtérül, ha néha előveszed a könyvet! :-)

Sportolj minden nap! Fogd a bringát, vagy egy tollas-ütőt, irány a szabadba, ki a zöldbe! Indítsd futással a napod, próbálj ki új sportokat, bármit, amihez csak kedved van! Így szeptemberben igazán csinosan, megizmosodva villanthatsz az első héten!
Soha ne unatkozz! A nyáron tudsz szakítani olyan hobbikra is időt, amire suli közben nem nagyon van időd, kreatívkodj – ötletet bármelyik kreatív hobbyboltban gyűjthetsz!
(Tipp: makettezés, gyöngyfűzés, hímzés, üvegfestés, batikolás stb.)Ne gubózz be! Ne legyél „antiszoc”, ha az osztálytársakkal nem is, de a barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal most sok időt tölthetsz!
A nyár jó alkalmat ad kipróbálni magad kicsit a felnőttek világában, hasznos, ha néhány hétig kipróbálod magad a munkában. Légy körültekintő!

Ha csak teheted, menj el valamilyen táborba. Az se tartson vissza, ha csak egyedül mennél, olyan helyre ahol senkit nem ismersz, ez csak egy napig fog tartani, és a legtöbb esetben hihetetlen jó élményekkel térsz haza, új ismerőseid, barátaid lesznek!

Próbálj ki új dolgokat! Pl. ha már régóta gondolkodsz azon, hogy meg kellene tanulni gitározni, próbáld ki, csak legyél elég kitartó, ne add fel túl hamar! :-) Millió egy oktató videót találsz a neten, amelyek segítségével, a legegyszerűbb akkordok akár egy-két hét alatt is nagyon könnyen elsajátíthatók. Augusztusban már nyomhatod a tábortűz mellett, Te leszel a sztár! :-)

Táncolj! Legyen akár néptánc, társastánc, zumba vagy salsa, ha igazán át akarod adni magad az érzésnek, ne habozz, tanuld meg gyorsan az alaplépéseket! :-) Rengeteg táncsuli várja nyári kurzusaira az érdeklődőket. A táncházak kapui szintén nyitva előttetek!

Bulizz! A nyár elmaradhatatlan velejárói a fesztiválok, koncertsorozatok, a legismertebb nyári fesztiválok mellett nagyon sok program ingyenes, érdemes szemfülesnek lenni! :-)
Tartalmas, szép nyarat!