Kerékpárvásárlás
2022. máj. 25., kerekparosklub.hu

Ha sportolni szeretnél, akkor értelemszerűen a sportágnak megfelelő kerékpártípust vásárolsz magadnak. De mi a helyzet akkor, ha közlekedni szeretnél?

Hétköznapi közlekedésre és munkába járásra többféle kerékpártípus is alkalmas: citybike (városi bicikli), trekking, országúti vagy mountain bike — mindegyik más stílusú kerékpározást tesz lehetővé. Érdemes vásárlás előtt egy-egy ismerősöd kerékpárját kipróbálnod, hogy kiderítsd, milyen típus való neked, és később elégedett lehess választásoddal. A minennapi közlekedéshez nem kell drága bringa, sőt, minél egyszerűbb annál jobb. Ahogy a mondás tartja: „Olcsó bringa, drága lakat, sokáig a tiéd marad." Azonban fontos, hogy ne a minőségen spórolj, hanem azon, hogy csak annyi „funkciót" vegyél, amennyire szükséged van: például városi közlekedéshez nem kell drága teleszkóp. A sárhányó és láncvédő viszont fontos lehet, hogy mindig tisztán és frissen érkezz meg a munkába.

Hol vásárolj?
Kerékpárt leginkább szakboltban érdemes vásárolni, ahol megbízható minőséget kapsz. Ezen kívül segítenek neked megtalálni a számodra méretben és típusban legmegfelelőbb darabot, ráadásul ki is próbálhatod a bringát a vétel előtt.
Amennyiben interneten veszel magadnak bringát, vagy használtat szeretnél venni, mindenképp kérd ki egy hozzáértő ismerősöd véleményét! Ügyelj a megfelelő méret kiválasztására! A megfelelő méret a testmagasságoddal függ össze, az interneten számos ilyen táblázatot találhatsz. A különböző kerékpártípusokhoz különböző mérettáblák tartoznak.

A teljes anyagot olvasd el itt:

https://kerekparosklub.hu/kisokos/kerekparvasarlas