Biciklizni jó!
2022. máj. 23., Kerekparosklub.hu

Jó mozgásnak, olcsó, jó, hogy a levegőn vagy, hogy haladni tudsz a dugóban is (esetleg), de mi tagadás veszélyes.
Sorozatunkban, amit a Magyar Kerékpárosklub oldaláról vettünk át, a biztonságos kerékpározáshoz kaptok tippeket.
Az első rész arról szól, hogy miért is jó kerékpározni.

Mert gyors és kiszámítható!
Átlagos városi távokon kerékpárral juthatsz el leggyorsabban és legegyszerűbben az úticélodhoz. Nem kell dugóban rostokolni, parkolót keresni, nagyokat kerülni, autóbuszra várni. Utazásod percre pontosan tervezhető, mindig kiszámítható.

Mert költségkímélő!
A kerékpározás a legolcsóbb közlekedési mód. Egy városi közlekedésre alkalmas egyszerűbb bicikli már 2-3 tank benzin árából megvásárolható. A szükséges kiegészítők 5-10 ezer forintba kerülnek, a fenntartási költség minimális.

Mert egészséges!
A kerékpározás a legjobb fogyókúra, a legolcsóbb fitnesz, a leghatékonyabb egészségmegőrző: csökkenti a szívinfarktus és egyéb megbetegedések kockázatát, levezeti a stresszt és jó közérzetet biztosít. A fertőzések megelőzésében fontos távolságot is könnyebben tudod másoktól tartani, ha kerékpárral vagy.

Mert környezettudatos!
Bringával nem szennyezed a levegőt, kis helyen is elférsz és zajt sem keltesz. Ezzel magadon kívül másoknak és a jövő generációinak is jót teszel.

Mert bringázni jó!
A bringázás adta szabadság, öröme és előnyei miatt garantáljuk, hogy többé le sem szállsz a kerékpárról. Egyetlen más közlekedési eszköz sem nyújt ilyen kikapcsolódást, felfrissülést egy kemény nap után.


A teljes anyagot megnézheted itt:

https://kerekparosklub.hu/kisokos/miert-kozlekedj-biciklivel