Az alkohol
2020. dec. 29., Gallay Bence

A mai fiatalok között nagy gond szokott lenni a sok piálás. 

Én kb. 17 éves koromban kezdtem el piálni, akkor se nagy „dózisban”. :D Ma meg sokszor hallani, vagy látni neten blogokon, hogy tizenegykét évesek írják, hogy a piálás ilyen jó meg olyan jó, meg jajj de sokat ittam a múltkor.

Nem értem ez mire jó ebben a korban… Sose értettem, nem csak most nem… Nálam max. annyi volt, hogy ha valamit ünnepeltünk, akkor egy pohár pezsgő vagy bor, de ilyen korban inkább csak annyi, hogy megkóstoltam. :DKésőbb osztálytársakkal találtuk ki, hogy menjünk el igyunk meg pár sört, stb… Jött magától… Sose rúgott be senki, nem volt ezzel gondunk, nem azért piáltunk, hogy tök részegek legyünk, mert úgy gondoltuk, hogy annak nincs semmi értelme, ha nem emlékszünk semmire és összehányjuk a környéket, magunkat, na meg egymást is… :D Inkább azért ittunk, hogy kicsit „felszabadultabbak” legyünk, de nagyon figyeltünk, hogy senkinek ne üssön be a pia. Erre egy jó taktika, ha jó sokat eszel előtte… :D Később rájöttem, hogy kisebb korban miért nincs értelme a piálásnak. Azért, mert kiskorunkban olyanok voltunk, mint akik „részegek”, legalábbis bizonyos értelemben. Azt figyeltem meg, hogy ha piálunk, egyre gyerekesebben viselkedünk. Először csak hülyeségeket kezdünk csinálni, meg elhülyülünk, szédülünk stb… Aztán jön a beszédhiba vagy ha valaki berúgna akkor már esetenként járni se tud: teljesen visszafejlődik egy csecsemővé. Velem egyszer fordult elő, hogy berúgtam. Senkinek nem ajánlom. Elég sokat ittam (sajnos), ráadásul pálinkából :D A vége az lett, hogy 2 ember vitt haza, mert nemigazán tudtam járni se. Semmire nem emlékszek, csak arról tudok, amit a barátaim elmeséltek. Másnap reggel mikor felkeltem, szörnyű érzés volt: vajon mit gondolnak rólam most a haverok? Láttak ilyen állapotban? :D Ugye nem csináltam nagyon nagy hülyeségeket? Hát szerencsére ilyen nem derült ki, de megfogadtam, hogy többet nem fogok berúgni, mert még az esélyét se akarom megadni annak, hogy valami faszságot csináljak részegen. :D A másnaposság szintén egy elég szar dolog volt. Nem sok kaját fogadott be a gyomrom a következő néhány napban. De sikerült kihevernem, itt vagyok, élek, és próbálok okos dolgokat írni. :D Viszont asszem ennyi rizsaszöveg most bőven elég lesz. :) Majd még úgyis írok másról is. 

Röviden a lényeg: piálni fölösleges, majd felnőttkorban ráértek vele :) Ne igyál sokat, részegnek lenni szar. Figyeljetek egymásra a barátokkal, óvjátok egymást a berúgástól. Neked se jó, ha haza kell cipelni valakit :) 

Több hasonló stílusú cikket a http://teenagers.gportal.hu oldalon olvashattok tőlem. A kis birka rajzok is oda kapcsolódnak, amik néha fel fognak bukkanni itt a cikkeink kapcsán, ha többet szeretnél tudni róluk, kattints a linkre!

Ne legyél B.I.R.K.A.!