AndroiDiéta
LMBTI – negyedik rész
2016. febr. 10., Szivárvány

Kire támaszkodhatsz, ha senkinek nem mered elmondani az érzéseidet?

Amíg megtalálod, kivel érdemes megosztani sajátos vonzalmadat, vagy gondolataidat, érdemes felkeresned egy nyilvános könyvtárat és böngészhetsz a katalógusban vagy az online katalógusban is. Ha nem találtál kedvedre való irodalmat, menj oda a könyvtároshoz a gyermekkönyvtárban vagy az iskolai könyvtárban és kérj tőle olvasnivalót. Ha ezt nem mered megtenni, böngészhetsz a könyvesboltokban is, vagy nézz szét az internetes oldalakon (pl: moly.hu).

Gondold végig, kiben bíznál meg, ha arról szeretnél beszélni valakivel, hogy a saját nemedhez vonzódsz: Valamelyik szülőd? Tanárod? Rokonod? Idősebb barátod? A védőnő az iskolában? Az iskolai pszichológus? A gyermekorvos?

Ha egy személytelenebb kapcsolatra vágysz, írhatsz emailt is, és kérd a címzettől, egyelőre tarthasd titokban kilétedet.
Mindenesetre a szakirodalom arról ír, nagyban segítheti jövőd alakulását és az egészséges, pozitív életmodell megtalálást, ha legalább egy, felnőtt segítőd, mentorod van, akihez bármikor fordulhatsz segítségért, tanácsért.

Én mindenesetre melletted állok.


Ajánlott irodalom:
Miles, Jeffrey: A hercegek és a kincs, Handsome Prince Publishing, 2014.
Fairchild, B. és Hayward, N.: Most, hogy tudod - Útmutató meleg és leszbikus fiatalok szüleinek, Göncöl Kiadó, 2002.