AndroiDiéta
Jég-korf-ball
2018. dec. 10., www.telisportagvalaszto.hu

Tudni akarod mi az? Meg is nézheted a videot.

A sportolók összedugták fejüket, és lehengerlően kreatív új sportelegyet alkottak, amely a jégkorfball nevet kapta. Ha valakinek még a korfball, mint sportágnév is ismeretlenül csengne, annak eláruljuk, hogy a korfball egy holland eredetű labdajáték, a világ egyetlen valóban vegyes csapatsportja, ahol lányok és fiúk együtt, egy csapatban játszhatnak.

A játék célja, hogy a futball-labda méretű, ám annál valamivel nehezebb korfball labdát egy 3,5 m magas állványon található kosárba juttassuk. Egy korfball csapatban egyszerre mindig 8 fő, 4 lány és 4 fiú van a pályán. A játékosok a két térfélen arányosan helyezkednek el, vagyis egy csapatból egy térfélen mindig 4 játékos, 2 lány és 2 fiú tartózkodik egyszerre. Mindenki azonos nemű ellenfél ellen játszik. A korfball kifejezetten csapatjáték, fontos, hogy a labdával futni még labdavezetéssel sem szabad, így minden játékos csak passzolások révén, társai segítségével és társait segítve juthat előre, a szólójáték nem megengedett.

Ha már eddig is csak csupa újdonságról olvastál, csak várj, mert még csak most jön a csavar. Adjunk a játékosokra korcsolyát, állítsuk őket jégpályára, hogy lássuk, ott is olyan jól bánnak-e a labdával, mint a szárazföldön! Igen, a világon először Magyarországon, a Téli Sportágválasztón debütál a jégkorfball, az új sportág, amelyet még soha senki nem játszott.