Intézetünk a Civil Szigeten
2012. aug. 28., Toma Andrea

Jó, ha tudjátok, hogy a honlapot működtető felnőttek, az Országos Gyermekegészségügyi Intézetben dolgoznak. Ez egy olyan (nem túl nagy) intézet, ahol a gyermekek, fiatalok egészségével, főként annak megőrzésével, tehát a betegségek megelőzésével foglalkozunk.Mi is részvettünk a Civil Szigeten.

Ezt is megértük. A 20. Sziget Fesztiválon mi is részt vettünk két civil szervezettel közösen (az „Eltérő Sebesség Közhasznú Egyesület” és az Autisták Országos Szövetsége). Mondhatom, hogy kiváló partnerekkel, remek közönséggel két nagyon jó napot töltöttünk el. Azért bevallom rutinos „ősszigetes” létemre kicsit azért izgultam. Az elmúlt 20 Szigetből, talán 3-4 volt, ahol nem voltam kint.
De az azért mégis más, ha az ember fia (vagy lánya) bulizni megy ki, vagy pedig arra vállalkozik, hogy fiataloknak a gyermekbántalmazás megelőzéséről fog beszélni. Ez egy nagyon kemény téma, hiszen mindenki találkozhat vele, rossz esetben szenvedő alanyként jobb esetben csak hall róla. De egy biztos, mindenkinek van véleménye róla. Nos, egy ilyen helyen, ahova az ember lazulni jön ki, lássuk be, rizikós ezzel a témával foglalkozni. DE!!! Ti mindannyian, akik odajöttetek hozzánk, szenzációsak voltatok. Érdeklődő, nyitott, értelmes fiatalok, akik egyszer majd családanyák-családapák lesztek.
üzenetet el tudtátok vinni magatokkal, hogy „a kisbabákat soha nem szabad megrázni”, akkor már nem töltöttük hiába az időnket.
Az Intézetünk másik honlapján, a www.gyermekbantalmazas.hu oldalon erről a témáról részletes információkat találtok. Sok más hasznos és érdekes infot találtok különösen a kifejezetten számotokra összeállított „Kamaszok” és a „Gyermekjogok” aloldalon. A véleményetekre is kíváncsiak vagyunk. Ha van kedvetek most velünk egy kvíz játékhoz, akkor a gyermekbántalmazás.hu oldal Facebook oldalán most játszhattok (a honlapról közvetlenül tudtok rákattanni) és ha szerencsések vagytok akár nyerhettek is.