Divat lett Elf Barozni
2023. jan. 26., Dr. Klujber Valéria

Színes-szagos, gyümölcsös, jóillatú, látványos a füstfelhő, és azt mondják nem is ártalmas.

Akkor miért küzdünk ellene?

A fő probléma az vele, hogy nem a leszokást szolgálja. Akik dohányoznak, azok nem díjazzák a gyümölcsös, vagy más ízesítésű szívható dolgokat. Ők a nikotint keresik és a cigaretta-érzést.

Az Elf Bar valójában a rászoktatás nagyon hatásos eszköze.

A valódi cigaretta alapvetően első alkalommal kipróbálva nem jó, sem az íze, sem a hatása. Az Elf Bar viszont szép, egyszerű és finom. Csak éppen lehet, hogy egy életen át nem tudsz megszabadulni tőle, vagy rászoksz vele a valódi dohányzásra. Az Elf Barban is legtöbbször van nikotin (általában 2 vagy 5 százalékos nikotintartalommal kapható). A legkisebb élettartamú, 600 slukkos 2 százalékos Elf Barban 20 mg nikotin van, ami azt jelenti, hogy egy teljes rúd két-két és fél doboz cigarett nikotin-tartalmával ér fel), a nikotin pedig függőséget okoz.

Vagy csak egy életen át veszed a manórudat, vagy ami helyette lesz.

Ez rossz neked, mert minden függőség rossz, ráadásul nem is olcsó. Add össze, hogy ha egy manórúd 4-5000 Ft/2000 slukk, akkor mennyit fogsz rá elkölteni.

Rossz a környezetnek. Olvasd tovább, hogy miből van!

Miből van az Elf Bar?

A burkolata műanyag. A benne lévő akkumulátor terheli a környezetet. A fém és műanyag alkatrészek az idők végeztéig nem bomlanak le. (Ahogy azt egy honlapon gond nélkül le is írják.)

Mi van a folyadékban, ami az Elf Bar lényege?

Propilén-glikol: E1520

A propilén-glikol egy az alkoholok csoportjába tartozó szénhidrogén-vegyület, általában petrokemikáliákból vonják ki. A propilén-glikol használata engedélyezett a rágógumikban és az aromákban (maximum1 g/l). Oldószerként és nedvesítőszerként a propilén-glikolt többek között kozmetikumokban és dohánytermékekben is alkalmazzák.Fagyállók alapanyaga is

 

Növényi glicerin

Egy olyan anyagról beszélünk, melyet számos iparágban használnak nap mint nap. Megtalálható a köhögéscsillapítókban, szájvizekben, szappanokban és samponokban, fogkrémekben, rengeteg szépészeti krémben, mindennapi élelmiszerekben vagy a vízipipa dohányban.

Az aktuális aroma.

Nikotin-só, ha nem nikotinmentes elf bar készülékről beszélünk. A nikotinsó a hagyományos nikotinnál gyorsabban szívódik fel.

Az árusítása és birtoklása és saját célra történő megrendelése is törvénybe ütközik.

A lakossági bejelentéseket az SZTFH ingyenesen hívható zöld számon várják: 1828

„Az Elf Bar a hatályos szabályozás értelmében dohánygyártmánynak számít, tehát jogszerűen csak trafikban, zárjeggyel ellátva lenne értékesíthető, ráadásul csak ízesítés nélküli változatban. Az áru nagy tételben leggyakrabban Szlovákiából és Budapesten a kínai piacról érkezik az eladókhoz. Mivel uniós szinten nincs kötelező szabályozás az elektronikus dohánytermékekre, ezért az engedélyekre, forgalmazásra, adóztatásra vonatkozó tagállami szabályok eltérőek. Aki Magyarországon értékesít engedély nélkül ilyen termékeket, az 5 millió forinttól 500 millió forintig terjedő bírságot kockáztat.”