Virtuális szex
2016. aug. 11., Nagy Krisztina

Az internet térhódításának „köszönhetően”, a szex sokkal közelebb került a tinédzserekhez, és ennek közel sem csak pozitív hatásai vannak a fiatalságra.
Ha érdekel a véleményem a témáról, olvass tovább!

Sajnos nem egy olyan lelkileg sérült tini lány/fiú akad, aki az interneten kezdi meg a szexuális életét.

Persze, mint ahogy a bevezetőben is írtam, az internet egyik nagy hátránya/előnye (mindenki döntse el maga), hogy a fiatalokhoz közelebb hozza a szexuális témákat. Ez olyan esetben szerintem előnyös, ha „ismeretterjesztő” dolgokról van szó, mert hasznos, ha igenis tudnak például a veszélyekről. 
Na de nem kéne hagyni, hogy ennyire elszaladjon a ló!

Az egy dolog, hogy a tinédzserek fantáziája szárnyra kap ebben a korban, és teljesen természetesnek tartom, hogy érdeklődik, fantáziál.  De ha már az interneten éli le a szexuális életét… Érdemes lenne egy szexuálpszichológust felkeresni, ő a „szánalmasnál” biztosan bővebben ki tudja fejteni a dolgot. Biztos lelki eredetű, meg minden, éppen azért van rá szükség, hogy az egész „kiderüljön”, nem kéne azt táplálni a népbe, hogy egy emberi lénynél teljesen természetes, ha web kamerák előtt vetkőzik, meg chat szobákban maszturbál…

Sajnos tényleg egyre több ember (természetesen nem csak fiatalok) folyamodik ehhez a módszerhez.
Rendben, hogy vannak vágyaink. De ezeket a vágyakat nem úgy kéne kielégíteni, hogy fel a chat-szobába, és egy teljesen ismeretlen, ki tudja valójában hány éves, és milyen nemű lénynek előadni őket, aki lelkesen pötyögi be a válaszokat, és vagy maszturbál, vagy röhög az egészen, mert csak szívatás.

Persze vannak fokozatok, nem ugyan az, ha az ember chat-szexel, vagy rögtön webkamerába mutogatja magát… De véleményem szerint már a chat szex is eléggé beteges.

A „virtuális nemi élettel” kapcsolatban felmerülhető kérdések:
- Virtuálisan szexelek, baj van ezzel? (Nincs barátom.)Szerintem igen. Sürgősen gondolkodj el azon, hogy mi a búbánatért csinálod… Ha így elégülsz ki, akkor ott komoly bajok vannak, amik minden bizonnyal majd szépen elkísérnek egész életedben…
Lehet, hogy sok helyen azt írják, hogy nincs azzal semmi probléma, ha kiéled a szexuális vágyaidat, de én akkor is azt mondom, hogy NEM NORMÁLIS EZ A MÓDJA. Oké, mondjuk tizenegy-néhány évesen az sem „normális”, ha hús-vér pasival szexelsz, szóval… Pihentesd még magad. Lesz időd bőven, és akinek odaadod magad, az legyen az igazi, ne valami „felhasználónév”.

- Virtuálisan szexelek, mert vannak olyan vágyaim, amiket a párommal nem akarok megosztani, baj van ezzel?
Akkor miért ő a párod??? Egy jó párkapcsolat alapja az, hogy MINDENT meg tudjatok beszélni, és ebbe természetesen a szexuális témák is beletartoznak.Ha erről sem tudtok beszélgetni, akkor mégis miről tudtok?

- Ha virtuálisan szexelek mással, az megcsalásnak számít?
Na vajon? Nem, ez teljesen természetes… (Remélem, mindenki látja a képzeletbeli szarkazmus táblát…) Mondjuk, akinek már ilyen megfordul a fejében…  Bár én már ott leragadok, hogy hogyan lehet képe valaki chatszexelni, nehogy ezt még a párja mellett űzni…
Röviden: igen! És nem csak hogy megcsalás, még komoly lelki problémákról árulkodik…

- Mit tegyek, ha a párom pornót néz?
Esetleg beszélgess el vele a dologról, ha zavar. Jobb ötletem nincs… Szerencsére ez engem nem fenyeget, és azt hiszem egy kiegyensúlyozott kapcsolatban senkit sem kéne, hogy fenyegessen…

- Mit tegyek, ha a párom mással chat-szexel?
Röviden és tömören: szakítás.

Akármilyen vágyaid is legyenek, a netes szex semmire sem megoldás. Lehet, hogy átmenetileg kielégülsz… de nehogy már ez legyen az életcélod! Ha mégis az élvezethajhászás az, csak sajnálni tudlak…Sokan chat-szexelnek, sokan maszturbálnak web kamerába, sokan mondják azt, hogy ez jó dolog.

Több hasonló stílusú cikket a http://teenagers.gportal.hu oldalon olvashattok tőlem. A kis birka rajzok is oda kapcsolódnak, amik néha fel fognak bukkanni itt a cikkeink kapcsán, ha többet szeretnél tudni róluk, kattints a linkre!
Ne legyél B.I.R.K.A.!

Szólj hozzá a fórumban:
http://www.tinivagyok.hu/forum/topic?f=15&t=12&sid=a8ad286886022341f8c8de47c6a24dcd