Ha nehéz a csúcsra jutni…
2016. febr. 19., dreros.hu

Második rész, 18 éven felülieknek!

Lelki problémák gyakrabban okoznak egész életen át tartó orgazmus zavart, míg a testi tényezők hirtelen vagy fokozatosan kialakuló orgazmus-hiányt váltanak ki. Sok esetben a nők és partnerük nem rendelkeznek megfelelő ismerettel az erotikus légkör megteremtéséhez. Fontos tudni, hogy nőknél a szexuális izgalmi szint eléréséhez hosszabb időre van szükség, s a nők jelentős része hüvelyi orgazmust nem él át. Ez nem feltétlenül kóros, de érdemes megtanulni a hüvelyi orgazmust.

Az orgazmus nehezítettsége esetén a pszichoterápia célja, a pozitív attitűd kialakítása a szexualitás iránt, a szorongás csökkentése és az orgazmuskészség fokozása. A gyógyítás során ön-kielégítéses gyakorlatok – mint házi feladat –, egyes esetekben szexuális segédeszközök bevonása is segíthet. Otthon alkalmazható módszer az erotikus masszázsolaj vagy orgazmus-fokozó gél.
A gátizomzat erősítése, az intim torna egyértelműen fokozza az orgazmuskészséget. A saját test és annak erogén zónáinak megismerése legyen az első lépés.

Mit tehet egy nő, hogy jobb legyen az orgazmuskészsége?
1. Ismerje saját testét és erogén zónáit,
2. Fantáziáljon,
3. Tanuljon meg önkielégíteni,
4. Nézzen erotikus és/vagy szexfilmet,
5. Nézzen szembe saját érzelmeivel és párkapcsolatával,
6. kommunikáljon őszintén és nyíltan partnerével.

Fokozható erotikus masszázs és orgazmus gél használatával az orgazmus „ereje". Érdemes kísérletezni (pl. vibrációs gyűrű használata) vagy olyan pozitúrákat gyakorolni, amely kifejezetten izgatja a G-pontot.

Jelenleg nincs gyógyszeres megoldás az orgazmuszavarok kezelésére. Az esetleg fennálló betegségek gyógyszeres kezelésének változtatása megoldhatja a problémát. Hangsúlyozni kell, hogy a terápiának legfontosabb eleme az edukáció. Mivel nők esetében az orgazmus nem mindig szükséges a szexuális megelégedettséghez, ezért a nők önmaguk miatt nem minden esetben motiváltak a kezelésre.

Sok esetben nem a nő, hanem a partner szorgalmazza a probléma kezelését. Napjainkban a férfiaknak egyre fontosabb, hogy a nők élvezzék a szexet, mivel ezen keresztül saját önértékelésüket erősítik. Ha a nő önmaga is szenved a problémától, jobb esélyei vannak a kezelésnek. A nők önmaguk felelősek saját orgazmusok eléréséért, senki nem garantál nekik orgazmust. Fontos az is, hogy minden nő más, különbözőképpen reagál az érzékiségre. A nők ismerjék meg hogy, mi okoz nekik örömet, merjék élvezni az érzékiséget és főként kommunikáljanak bátran partnerükkel arról, hogy mire vágynak.