Dobd be Te is a kártyádat!
2012. nov. 28., Külső forrás: Tudatos Vásárló

Jártál már úgy, hogy egy pohár csapvizet szerettél volna a kávézóban vagy vendéglőben, és csak fintorgást kaptál? Most lehetőséged van rá, hogy piros lapot adj ezeknek a helyeknek. Viszont ne feledd megjutalmazni a jófej helyeket sem.


A Tudatos Vásárlók Egyesülete egy piros lappal és egy köszönő kártyával szeretne hozzájárulni a csapvízfogyasztás népszerűsítéséhez.Íme néhány ok, hogy miért:
1 liter ásványvíz előállítása, csomagolása és szállítása 6,7 liter vizet igényel, és összesen 2000-szer több energia szükséges hozzá, mint ugyanennyi csapvíz előállításához.
Magyarországon fejenként mintegy 110 liter ásványvízet fogyasztunk egy évben
Magyarországon évente 1,5 milliárd PET palack kerül a kukába, de ennek mindössze 7%-át hasznosítják újra

Ha egyetértesz céljainkkal, és te is szeretnél minden kényelmetlenség nélkül csapvizet kapni a vendéglátó helyeken, vidd magaddal ezeket a kártyákat. Ahol gond nélkül kapsz csapvizet, a kék kártyával jelezheted, hogy támogatod őket. Ahol még fintorgással sem adnak, nyújtsd át a piros lapot a pincérnek vagy a pultosnak, de ne felejts el mosolyogni, elvégre nem akarjuk leharapni a fejüket, csak szeretnénk rávenni őket valami jó dologra.

Hogy juthatsz hozzá a kártyákhoz?
A Tudatos Vásárlók Egyesülete honlapján látható irodában