Kiborító" öltözködés
2012. ápr. 30., Nagy Krisztina

Nem különösebben szokott érdekelni, hogy mások hogyan öltözködnek, teszek rá, hogy mi „trendi”, és mi nem, viszont van néhány dolog, amik láttán legszívesebben felhívnám az illető figyelmét arra, hogy „tanulj már meg felöltözni!”

Előre szólok mindenkinek, hogy ebben a cikkben megint a saját, egyéni véleményemet lehet elolvasni, nem kell vele egyetérteni, csak megosztom a gondolataimat.

Lássuk, mik azok, amik még engem is „ki tudnak borítani”, ha szembe jön velem az utcán. (Jobban mondva nem borulok ki, csak röhögök egyet…)

nadrágból kilógó tanga és/vagy fenék
Gondolom, nem kell részleteznem, hogy ez mennyire közönséges. Hihetetlen, hogy képesek az emberek olyan nadrágot felvenni, amiből ha leülnek, kilátszik a hátsójuk. Arról meg már nem is beszélve, ha a tanga pántja direkt „villog ki” a nadrágból.De hogy ne csak a nőkről legyen szó, szerintem a fiúknál is ugyan olyan röhejes, hogyha nem képesek normálisan felhúzni a nadrágjukat, és közszemlére teszik a fél (vagy egész) hátsó felüket.

 

melltartó hátul kilóg a felsőből

Oké, lassan itt a nyár, meleg lesz, neki lehet vetkőzni, de azért arra az apróságra nem ártana figyelni, hogy a melltartó „hátrésze” kilátszik a felsőből… A melltartó nem éppen a mutogatni való ruhadarabok közé tartozik szerintem. (Hacsak nem fürdőruháról van szó, de hát az más téma)Az meg aztán csak fokozza a látványt, hogyha teljesen eltérő színű a melltartó a felsőtől.

cicanaci (avagy leggings) "előnytelen használata"
Alap esetben nem szokott foglalkoztatni az emberek testsúlya, de azért a saját adottságait mindenkinek figyelembe kéne venni. Aki vékony lábakkal lett megáldva, annak nem biztos, hogy jól áll egy feszülősnek szánt darab, ami nem feszül… Vagy ha rá is tapad a lábra, akkor is csak „piszkafa” hatást kelt.A másik pedig a „kötözött sonka”… Minek préseli bele magát bárki is valami olyanba, amibe nagyon nem kéne? Az egy dolog, hogy a lába úgy néz ki, mint a kötözöttsonka, de a derekánál pedig minden „maradék” kibuggyan…
Ezt már csak azzal lehet fokozni, ha a naci ráadásul csillog-villog is.

túl szűk ruhák
Ha már a szűk nadrágoknál szóba került a dolog, nem elhanyagolható az sem, amikor a molettebb lányok S-es méretű ruhákba próbálják beletuszkolni magukat, és amikor ez sikerül, az elég durva látványt nyújt. Ami nem megy, az minek kell erőltetni? Attól még, hogy valaki molettebb alkatú, nagyon csinosan is fel lehet öltözni!

„befosott” gatya
Nem tudom, kinek ugrik be bármi is erről a kifejezésről, azokra a nadrágokra gondolok, amiknek az ülepe valahol az ember térdénél van, onnantól pedig szűk.Ez szerintem olyan ruhadarab, ami az emberek 0,00001%-ának ha jól áll (mondjuk én még nem találkoztam ilyennel, de hát ki tudja, lehet, hogy van valaki)… A maradék pedig tényleg úgy néz ki benne, mintha tele lenne a gatyája…

tömérdek „csilivili”
Óriási csillogós fülbevalók, egy rakás nyaklánc, öklömnyi medálokkal, mindez megfűszerezve egy kis rózsaszínnel. Meg tudnék tőle vakulni… „A kevesebb néha több!”

műanyag rácsos szemüveg
Azért nem írom azt, hogy napszemüveg, mert a nap ellen biztos nem véd… Az oké, hogy valaki kitalálta, egyszer még poén is, na de ebből divatot csinálni… Gratula. Nagyon „party” lesz tőle mindenki az biztos!

abnormálisan magas sarkú cipők
Tudom, lehúztam már egyszer a magas sarkakat, de 10 cm, és  fölött tényleg borzalmas… Főleg tini lányokon!

 

 

Mostanában két ilyen témájú cikket is megjelentettünk - valahogy így alakult :)
Sajnos sokszor látok én is megdöbbentő öltözékeket, de itt Budapesten már semmin sem csodálkoznak az emberek. Vagy mégis?
Nektek mi a véleményetek?  
( Klujber Valéria)