Divatbűnözés
2012. ápr. 24., Bolgár Fanni

A tömegközlekedési eszközökön eltöltött hosszú percek alatt és az aluljárókban történő gyors átrohanás közben sok divatbűnözőt lehetne rács mögé zárni. Néhányan pedig azért kerülhetnének a hűvösre, mert az ízléses öltözködésükön és bizonyos testrészeiken hajtanak végre erőszakos bűncselekményt. Lássunk néhány elrettentő példát, amit a jó ízlés temetésén viselhetnénk.


Nr. 1 – A magas sarkú / talpú tornacipő


(1. www.babaszoba.hu, 2. www.vakbarat.velvet.hu, 3. www.aprod.hu)

 

Hogy Puzsér Róbert kritikust idézzem, ezek a lábbelik lehetnének „az Antikrisztus menyegzőjén a megfelelő – ha nem is talp alá, hanem – talpra valók”. Ennél nagyobb hibát nem olyan könnyű véteni a csinos öltözködésre nézve, remélem az összes vétkes hamarosan megszabadul tőlük. Az ilyen szemet bántó dolgokat hagyjuk az extravagáns előadókra, de azt a magas talpú Converse-t talán még Nicki Minaj sem vállalná be.

Nr. 2 – A selyem ing, hímzett ing, Hawaii-mintás ing

( 1. www.licit.hu, 2. www.budapest.olx.hu, 3. www.minigardrob.hu)

 

A selyem ingeket csak és kizárólag a versenytáncosok vehetik fel, hogy a reflektorfény visszaadja az anyag csillogását, viszont az utcán hordva egy ilyen kiégetné az ártatlan járókelők szeme világát, aki csak egy pillanat erejéig rácsodálkozna, hogy létezik olyan ember, aki egy ilyet felvesz publikusan. A hímzett inget csak a néptáncos fellépők ölthetik magukra, erre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az előzőre. A virágmintás ingek is megbocsáthatatlan tévedések, kivéve, hogyha egy luau partyra vagy meginvitálva. Még apukádat se engedd ki ilyenben a Balaton partra!

Nr. 3 – A leggings helytelen viselése

(1. www.leggings-girls.blogspot.com, 2. www.imagemaven.wordpress.com )

 

Lányok, akármennyire is szép a hátsótok, akár cicanadrágot vesztek fel, akár vékonyabb leggings-t, mindenképp olyan felsőt párosítsatok hozzá, amely eltakarja a feneketeket. Hiába szeretnék a srácok rajtatok legeltetni a szemüket, így sajnos inkább közönséges hatást keltetek.  Ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb több.

Nr. 4 – A zselézett haj

( 1. www.futballszubjektiv.blog.hu, 2. www.szatmartv.ro )

 

Páran közületek, srácok, tudom, hogy el sem tudjátok képzelni zselé nélkül a hajatokat. Pedig higgyétek el, a legtöbben sokkal előnyösebben néznétek ki a természetes hajatokkal! Most biztos azt mondjátok, hogy „persze, a lányoknak biztos nem mondanád, hogy ne vasalják minden nap a hajukat, ők is jobban néznének ki természetesen, bla, bla”. Így is van, csak sajnos sokan már túlzottan megszokják a (néha előnytelen) hajviseletüket és nem hisznek a többiek véleményének, hogy jobban állna a természet adta frizura. Ha mindenképp ragaszkodtok a zseléhez, a mértéktartás nagyon fontos, hiszen egy lány sem szeretné, hogy miközben beletúrna a hajatokba, hirtelen elvágná a bőrét a tüskésre száradt szarvacskáitok.

Nr. 5 – A túlméretezett /felismerhetetlen virágdíszek(1. www.konyv-koteszet.blogspot.com, 2. www.orchideamania.hu, 3. www.jofogas.hu )


Egy szép virág kitűző nagyon jól fel tud dobni egy egyszerű felsőt, viszont figyeljünk oda rá, hogy ízléses legyen és ne egy a fenti képeken látható borzalmas kreációk közül. Az első képen látható dologról egy pipacs jut eszembe, ami már 2 napja tengődik az M7-es autópálya közepén és épp a 654. autó megy át rajta, nem is értem, miért tenné ki valaki a ruhájára. A második képen látható lila-fehér rózsácskák úgy festenek, mintha egy csillám póni alsó fertályából pottyantak volna ki, álmatlan éjszakákat okozva egy Újpest szurkolónak, aki a barátnőjére tűzve látta meg. A 3. képen látható csodát maximum egy ízléstelen művirág koszorún tudnám elképzelni, hogy egy jobb létre szenderült sírján kísértsen az idők végezetéig.

Nr 6 – A túlzott szoláriumozás

(1. www.fugly.com, 2. www.guidespot.com )


A szoláriumba járással nincs semmi probléma. Épp ellenkezőleg, kis dózisban adagolva megszépíti a bőrt, leszárítja a pattanásokat és a téli hónapokban pótolja a hiányzó D-vitamint. Régen a fehér bőr az arisztokráciára volt jellemző, a nap barnította bőr pedig azt jelentette, hogy az illető a szabadban végzi alantas munkáját. Ma már nem szégyen a barnaság – sőt, sokkal egészségesebbnek nézhetsz ki, ha van egy kis színed – de mint mindenben, itt is nagyon fontos a mértéktartás. Ha nem szeretnél olyanná válni, mint a képen látható emberek, hetente maximum 3 alkalommal feküdj be - 10 percnél ne többre. Ha inkább a barnító krémeket választod, akkor figyelj oda, hogy nagyon alaposan kend el mindenhol, főleg az ujjaid között. Ha besárgulnál, ne aggódj, pár nap múlva elmúlik (személyes tapasztalat :D)

Nr. 7 – A szemöldök

( 1. www.bien.hu, 2. www.tudtad.blogspot.com, 3. www.kereso.nava.hu )


A szemöldök az egyik olyan részünk, amire kevesen figyelnek, viszont, ahogy a fenti példák is mutatják, nagyon könnyen elcsúfíthatnak egy szép arcot. Ne legyen se túl vékony, se túl vastag. Ha nem vagy megelégedve a szemöldököddel, akkor menj el egy kozmetikushoz, aki segít kialakítani egy előnyös formát, amit te is kiszedhetsz magadnak utána. Hacsak nem akarod, hogy azt higgyék rólad, hogy esténként egy transzvesztita bár fellépőjeként keresed a kenyeredet, akkor nagyon gyorsan felejtsd el a rajzolt szemöldököt. Azt maximum néhány nagymama engedheti meg magának, de nekik sem ajánlott. A színes ceruzával rajzolt rettenetekről már nem is szólva. Srácok, ha sűrű, középen találkozó szemöldökkel áldott meg titeket a balsors, akkor se aggódjatok, nektek sem ciki kozmetikushoz fordulni ezzel a problémával. Melyik rosszabb: ha egy szépségszalonból látnak kijönni titeket, vagy, ha a Ki jut rólam eszedbe-játék során az első válasz Brezsnyev elvtárs?