A 13 évesek ingyen kaphatnak HPV elleni oltást
2014. ápr. 1., hpvinfo.hu

Írtunk már a HPV-ről, de ha érdekel, akkor most újra olvashatsz róla.Az évek óta halmozódó hazai és külföldi szakmai tapasztatok indokolttá tették, hogy a humán papilloma vírus elleni oltást is felvegyék a kötelező védőoltások közé!
A méhnyakrák megbetegedésért felelős HPV-vírus elleni három oltásból álló sorozatot 2014-től az ÁNTSZ szervezésében megvalósuló iskolai kampányoltások keretében lehet majd kérni a 12-13 éves korosztály számára.
Ez azt jelenti, hogy a humán papilloma vírus elleni injekciót – a kötelezően ajánlottá válást követően –, felmenő rendszerben a hatodik osztályos lányok számára kérhetik szüleik. Gyakorlatilag, aki kéri, ingyenesen kaphatja meg az iskolában a méhnyakrák megelőzését szolgáló oltássorozatot.
Azonban fontos felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy mivel az állam csak felmenő rendszerben vezeti be a HPV elleni védőoltást, így a 13 évnél idősebb lányok és asszonyok illetve minden fiú és a férfiak nem fognak részesülni az állami kötelező iskolai kampányoltásokban!
A többi érintett számára a továbbiakban is csak önfinanszírozás mellett lesz elérhető a védettséget biztosító vakcina, melynek egyik legkedvezőbb módja a HPV Info Oltóprogramhoz való csatlakozás.

http://www.hpvinfo.hu/

Helyi tarifával hívható kék szám: 06-40-200-748, hétköznap, munkaidőben (08 és 16 óra között).
E-mailben is kaphatsz választ, ha kérdezel az info@hpvinfo.hu címen.