AndroiDiéta
Unatkozom. Mit csináljak?
2019. júl. 11., Kovács Réka

Sokat gondolkodtam, hogyan adhatnék pár ötletet azoknak, akik aggódva, netán unalommal gondolnak a nyári szünetre. Gondolj úgy erre a két hónapra, hogy mindazt megteheted, amire év közben nem volt időd!

Lehet az bármi. Érdemes akár már év közben egy listát írni, hogy a nagy szabadságban se felejtsük el őket.

De nézzünk néhány lehetőséget:

- Tanulj valami újat. Például főzni. Látogasd meg nagymamádat, kérd meg, hogy a kedvenc ételedet tanítsa meg elkészíteni. Vagy tanulhatsz varrni. Nagyon vagány dolog, amikor valaki megdicséri a ruhádat, megkérdezi, hogy hol vetted, és azt tudod neki mondani, hogy én készítettem, én alakítottam át. Nem kell nagy dolgokra gondolni, akár pár gyönggyel is fel lehet dobni egy régi blúzt. Vagy elkezdhetsz hangszeren játszani.
- Alakítsd át a környezeted, hogy színesebbek legyenek a hétköznapjaid. Rendezd át a szobád, vagy, ha a szüleid engedik, ki is festheted, dekorálhatod. 
- Ismerkedj! Sok újságnak vannak barát- vagy társkereső oldalai. Használd ki! Érdekes emberekkel ismerkedhetsz meg, akkor is, ha nem születnek életre szóló barátságok.
- Menj ki a barátokkal, családdal a természetbe! Nem is gondolnád, hogy milyen közel is vannak erdők, kirándulóhelyek. - Sportolj! Nem kell drága dolgokra gondolni. Egy jó futócipő (ez azért fontos), és minden nap mehet a sport. A mozgással boldogsághormonok termelődnek, jobb lesz a kedved, a káros anyagok gyorsabban kiürülnek szervezetedből, mivel felgyorsul ilyenkor az anyagcseréd. Magaddal is jobban megbarátkozhatsz, hiszen a rendszeres mozgás jobb alakot is jelent!
- Olvass! És nem csak a kötelező irodalom létezik. Feküdj ki egy parkba, vigyél egy pokrócot, olvass ott. Nagyon kellemes időtöltés.
- És lehet, hogy most fogod azt gondolni, hogy nem vagyok normális, de: segíthetsz a szüleidnek. Autót mosni, füvet nyírni, bevásárolni, mosd ki a szennyest, vasalj ki. Biztosan örülni fognak. De az biztos, hogy javít a kapcsolatotokon, és valószínűbb, hogy elengednek egy vágyott programra, ha látják, hogy igyekszel.

Írd meg nekünk, ha van más ötleted!