Karácsonyi történetek

A karácsony, a fenyőfával kezdődik

2011. December. 20. , by Mikhel Judit

Az idén az ajándékok műfenyő alá kerülnek nálunk! Biztos, hogy két táborra szakadnak a rokonok, ismerősök emiatt. Egyik részük azt gondolja, ez olyan trendi, meg ÖKO, meg természetbarát stb.

Díszek

2011. December. 20. , by Kiss Évi

Gyermekkoromban advent hetei mindig izgatott hangulatban teltek. Számoltuk a napokat, hányat kell még aludni, mire végre szenteste lesz... A készülődésben számomra a kézzel készített karácsonyfa-díszek maradtak a legemlékezetesebbek. Ha egyszer majd én is anya leszek, biztosan folytatom ezt a szép családi hagyományt - édesanyám is a nagymamámtól vette át.

Régen volt, hogy is volt?

2011. December. 20. , by Henter Izabella

Adni is jó, nemcsak kapni! Próbáld ki!

A múlt század közepétől kicsit innen, az volt a szokás nálunk, hogy mi gyerekek is készültünk ajándékkal Jézuskának, amivel közvetve a környezetünket is megörvendeztettük.

A Karácsony - nálunk

2011. December. 20. , by Toma Dóra

Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, hogy írjunk a karácsonyi szokásokról.
A karácsony egyike a legkedvesebb ünnepeknek kicsi életemben. Imádom az egész hangulatát, hogy a nagy ajándék-shoppingolás után szinte kivétel nélkül mindenki megnyugszik és együtt az egész család. Számomra ez az egész légkör varázslatos.

Karácsonyi hangulatok

2011. December. 20. , by Szalai Emese

Amióta élem az egyetemisták nem is olyan gondtalan életét, szinte nem is gondolkodom azon, hogy régen milyen volt, amikor nem karácsony előtt pár nappal utaztam haza vizsgák után, a számomra rendkívül stresszes ajándékvásárlás előtt, amire maximum egy napot vagyok most már hajlandó áldozni.

Sütitál

2011. December. 20. , by Toma Andrea

Van egy „négyes fogatunk”. Ez röviden négy családot jelent, akiknek a gyerekei együtt nőttek fel. Az ismeretségünk óvodás kortól datálódik. A nagyobb gyermekeink is egy csoportba jártak és a kisebbek 3 évvel később követték őket, szintén egy csoportban.

Hal a szatyorban- ünnepi menü titokban

2011. December. 20. , by Zsiros Emese

A karácsonyi vacsora fogásai a családomban tradicionálisak. Kevés kivételtől (apukám kreatív kitörési lehetősége a gesztenyés pulykával) eltekintve az első fogás sűrű és forró halászlé, a második rácponty gazdagon. A jellegzetes karácsonyi illatfelhő komponensei belém ivódtak.