Szeretet, szerelem COVID-19 idején
2020. dec. 17., Dr. Mezei Éva iskolaorvos

Az emberek fizikai jelenléte megnyugtató lehet. De mit tehetsz, amikor a szeretett személyek nincsenek jelen?
Megkérheted őket, hogy hagyjanak nálad egy ruhájukat - például egy pulóvert vagy egy sálat. Nem olyan, mint egy igazi ölelés, de segíthet.
Vannak, akik szeretik, ha náluk van az illető parfümje vagy különleges tárgya van (ajándék, amelyet az illetőtől kapott, fotó vagy levél).
Ezeknek a tárgyaknak a jelenléte néhány embernek akár egy pillanatra is segít megbirkózni a szeretett, fontos személy fizikai hiányával. Másokat ezek a tárgyak emlékeztethetik arra, hogy mennyire hiányolják a másikat. Ebben az esetben érdemesebb ezeket a tárgyakat félrerakni.

A hosszútávú kapcsolatok a járvány ellenére is fenn maradnak. Ha vannak pozitív tapasztalataid erről, akkor oszd meg a barátaiddal.

De, ha fogamzásgátló tablettát szedsz, folytasd a szedését. Szexuális aktivitás esetén gondoskodj arról, hogy legyen nálatok óvszer és használjátok is.

Vigyázz, hogy interneten ne küldj magadról túlságosan kihívó, vagy olyan fotókat, videókat, amivel visszaélhetnek. Már jóval a járvány előtt a zaklatók fotókat használtak, hogy kigúnyolják azokat, akik megosztották őket.

A videocsevegések segítségével egyszerűen kapcsolatba léphetsz a barátoddal vagy a barátnőddel. Ez lehetővé teszi a nem verbális jelek, például az arckifejezések és a gesztusok megtekintését, amelyek segíthetnek abban, hogy fizikailag közelebb érezzétek magatokat.

Talán itt az alkalom, hogy e-maileket, virtuális szerelmes leveleket, vagy akár egy igazi levelet is papírra vess! Ha leírod az érzéseidet, jobban érezheted magad.

Személyes naplót vezethetsz erről az időszakról. Írd le, hogyan töltöd a napjaidat, mire gondolsz és mit érzel, és írd le a pozitív vagy negatív eseményeket! A jövőben minden bizonnyal érdekes lesz megnézni. Lehet, hogy meglepődve látod majd, milyen bátor voltál.