Simon Stephens: Punk Rock
2011. okt. 25., Toma Andrea

Igazi ritkaságra hívnám fel a figyelmeteket! Ez a darab kamaszokról szól, kamasz problémákról-konfliktusokról, fiatalok előadásában, a ti nyelveteken. A bemutató 2 hete volt és még nem láttam, de Eszenyi Enikő számos nagyszerű rendezését már volt szerencsém élvezni. Én biztosan megnézem.

színmű egy részben, Eszenyi Enikő rendezésében
A magyar szöveget Stern Gábor fordítása alapján készítette Kovács Krisztina.
Bemutató: 2011. október 9-én a Pesti Színházban

Egy angliai középiskolába új diák érkezik: Lilly, aki eddig városról városra, iskoláról iskolára utazott szülei miatt. William, a furcsa, visszahúzódó fiú veszi pártfogásba a kislányt: praktikus tanácsokkal látja el, bevezeti az iskolai életbe, és bemutatja őt barátainak: a vagány Bennettnek, az okostojás Chadwicknek, a szépfiú Nicholasnak, a belevaló Cissynek és a félénk Tányának. Lillynek gyorsan megy a beilleszkedés, talán – William szemszögéből – túl gyorsan is...
Az iskola falain belül ugyanúgy dúl a szerelemi és hatalmi harc, mint a felnőttek világában. A diákoknak túl gyorsan kell felnőniük: önállóságuk igazából magukra hagyatottság, a védettség, az ártatlanság elvesztése.
A 2009-ben írt Punk Rock egy olyan témát dolgoz fel, mellyel még nem foglalkoztak magyar színpadon: a dráma sok humorral, de döbbenetes erővel, őszinteséggel beszél a fiatalok konfliktusairól és problémáiról, és olyan események megértésében illetve feldolgozásában segíthet, melyhez hasonló legutóbb például Norvégiában történt.  A Punk Rock nem zenés előadás, de a zene mégis fontos eleme a történetnek, hiszen ez az irányzat a fiatalok számára egy életérzés kifejezését és az azonosulás lehetőségét jelenti.
A magyarországi ősbemutatóban a Vígszínház társulatának fiatal tehetségei játszanak.

Színészek 

William Carlisle - Varju Kálmán 
Lilly Cahill - Réti Adrienn 
Bennett Francis - Lengyel Tamás 
Cissy Franks - Bata Éva 
Nicholas Chatman - Karácsonyi Zoltán 
Tanya Gleason - Herczeg Adrienn 
Chadwick Meade - Telekes Péter 
Dr. Richard Harvey - Hegedűs D. Géza

Helyszín: Pesti Színház, 1056 Budapest, Váci utca 9.
Bemutató: 2011. október 9.
Jegy: 1600-2700 forint.
Előadások: Október  26, 28 November 3, 4, 7, 8, 17, 18, 26