Egyszerű virslis táskák
2014. ápr. 16., Györe Márió

Tökéletes vendégváró, filmnézés mellé vacsora.

Olvasd el az összetevőket és inkább válassz egy kicsit drágábbat, de olyat, amiben kevesebb az adalék és több a valódi alapanyag! A virsliben a hús arányát nézd, a tésztánál arra figyelj, hogy minél kevesebb legyen az adalék. Mindkettőből nagyon sokféle kapható és nem mindig mutatja a valódi értéket az ár.

Hozzávalók:

500 dkg fagyasztott leveles tészta
1 kg virsli
reszelt sajt
tojás a megkenéshez

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kinyújtjuk. Ha már szakad a tészta, ne nyújtsuk tovább! A tésztából tetszőleges méretű háromszögeket vágunk, majd a háromszög alsó részénél kisebb virsliket vágunk, hogy majd az oldalait is be tudjuk hajtani. A virslit a tészta aljára helyezzük, majd felcsavarjuk. Oldalait is behajtsuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a táskákat, majd felvert tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben (kb. 180°-on) addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tésztával együtt!

Ötlet:

Vegyél húskrém konzervet, keverd össze 20%-os tejföllel, reszelj bele sajtreszelőn vöröshagymát vagy fokhagymát ízlés szerint és azzal töltsd meg a tésztát.

Túrót, juhtúrót, sajtkrémet, vagy ezek keverékével is elkészítheted a tölteléket.

A tetejére szórhatsz lenmagot, szezámmagot, napraforgómagot, fenyőmagot, tökmagot.