Hogyan kell csókolózni?
2023. okt. 20., Dr. Klujber Valéria

Aki még nem csókolózott, az fél tőle, de várja. Ez teljesen normális, minden első dologgal így van ez. A filmekben ezer példát láthattok a csókra, a tinimagazinokban sok okosat elolvashattok.
Akkor mit akarok?
Elmondani, ami szerintem lényeges. 

A dologban az az egyetlen kínos, ha nem veszed észre, hogy a fiú meg akar csókolni, vagy hogy a lány azt szeretné, ha megcsókolnád. A pillantásból, a közelebb-kerülésből, a kicsit félrebillentett fejből már látni, érezni lehet...

Ha te is akarod, akkor nyilván érdemes rá reagálni – hasonlóképpen.

Az ajkaidat érdemes egy kicsit szétnyitni, aztán …. Várni, hogy mi történik. Lehet, hogy első alkalommal, ha mindketten tapasztalatlanok vagytok, akkor az ölelésen túl csak az ajkaitok érnek össze, ami tökéletesen elég lehet az életre-szóló élményhez. Nem gáz, ha még nem csókolóztál! Mindenkivel más és minden csók más lehet. Legjobb, ha együtt tapasztaljátok ki, hogy mi a jó mindkettőtöknek. Sok esély van rá, hogy a párod is most kezdi a tapasztalatszerzést. De ha nem, akkor is bizonyára türelmes lesz és szívesen tanít, hiszen szeret téged, vágyik rád.

Nem kell eljátszani a vad szeretőt és berontani a másik szájába a nyelvetekkel! Majd kiderül, hogy a másik mire vevő. Jobb és kellemesebb élmény lehet elsőre egy visszafogottabb kezdés. Lehet közben szünetet tartani és akár azonnal újra kezdeni. Másodszorra már egészen más lesz. Hidd el, hamar belejöttök!

A technikai részleteknél sokkal fontosabb a körülmény – hogy mindketten várjátok, számítotok rá. Egy csöndesebb, félreeső helyen, búcsúzáskor érdemes először próbálkozni.

Fontos, hogy kedved legyen hozzá, vonzónak és ne taszítónak érezd a gondolatot, hogy a másik szája a tiédhez ér. A másik testszagának (és nem annyira a parfűmjének) kedvelése alapvető feltétele a testi kapcsolatnak, a csóknak is.

Nem árt, ha nem dohányzás, evés, ivás után vagy közben történik a csók, hanem tiszta szájjal, esetleg rágózás, fogmosás után. A rossz lehelet nem éppen vonzó!

Ne parázz! Menni fog! Az emberek közel 100 százalékával megtörténik. Inkább az a lényeges, hogy ne siesd el. Nagyon jó visszaemlékezni az elsőre….