Boldog Bálint napot!
2024. febr. 13., Mikhel Judit

Ez a nap úgy megosztja az embereket, ahogy talán egyetlen ünnep sem.
Van aki már február elején repked a boldogságtól, és áldja azt aki kitalálta ezt a napot, és van, aki ha lehetne töröltetné február 14-ét a naptárból.

Hogy is van ez?
Valentin nap? Szerintem legfeljebb 5 magyar férfi viseli a Valentin nevet, mindenki mást, aki február 14-én tartja a névnapját, azt Bálintnak hívják.

Akár szereti valaki ezt a napot, akár nem, minden képen jó, ha tudja ki is volt az akinek köszönhetjük ezt a napot.

Bálint – itáliai ókeresztény vértanú volt – legendáját nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki a nyavalya (ismertebb nevén epilepszia) ellen.

A legenda szerint, Bálint püspököt mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején február 14-én kivégezték, de előtte hite erejével a börtönőr vak leányának visszaadta a látását. Búcsúüzenetet is küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.”

Eddig a legenda, és most nézzük mi is történik manapság ezen a napon.

Mi is lépést tartunk a világgal, és ezt a napot kineveztük a Szerelmesek napjává.
Ez a nap akár kellemes együtt töltött időt is jelenthetne párunkkal, ha nem árnyékolná be az üzleteket elárasztó giccsparádé.

Ha úgy döntötök, hogy megünneplitek ezt a napot szerelmetekkel, ne vásároljatok össze-vissza felesleges, semmire nem használható szívecskét szorongató macit, egeret, kutyát, macskát neki. Jövőre elfelejted, hogy tavaly már kapott egyet, és csak gyűlnek a kacatok, amiért egy vagyont fizetsz, és egy ládában fejezi be kérész-életét.

Inkább szervezz meg egy hangulatos vacsorát, amit te készítesz el és kettesben elfogyasztjátok. Ha nem akarsz főzni, legyen jópofa szendvics…. azt meg tudod csinálni!
Készíts apró ajándékot a kedvesednek. Szívecskét te is tudsz varrni, ragasztani egy képkeretre.
Csinálj, egy képeslapot, amire annyi szívet rajzolhatsz amennyi ráfér. Írd le mit szeretsz benne, miért éppen Ő a nagy Ő!
Vegyél színházjegyet, és menjetek el egy előadásra, amit már régen szerettetek volna megnézni. 
Ne ess túlzásba, ez nem Karácsony!

Kellemes készülődést, és Boldog Valentin napot kívánok!