Egy földünk van! - környezetvédelemről neked
2016. márc. 24., Dr. Klujber Valéria

Március 19-én a világ 178 országának több mint 10000 helyszínén tartották meg a föld óráját.

A WWF kezdeményezte akcióban lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége és érdeke.

Idén az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdítottak. Fenntartható módon élünk? Vizsgáljuk meg fogyasztásunkat és ökológiai lábnyomunkat!

Ennek apropójából és persze személyes elköteleződésből e havi témánk a fenntartható életmód lesz. Erről szól szavazásunk is.

Meggyőződésünk szerint minden tevékenység számít! Ha csak néhány nejlonzacskóval kérsz kevesebbet és ezentúl viszel magaddal bevásárlószatyrot, máris tettél valamit.

Olvasd el cikkeinket és legyél te is elkötelezett híve a környezet- illetve valójában az emberi élet védelmének! A FÖLD ÓRÁJA helyett igazság szerint az "ember órájának" kellene hívni a kezdeményezést és a jelenlegi ökológiai állapot megőrzése, védelme lehetne a célja.
A FÖLD biztosan túl fog élni bennünket.