Így lehet fél áron jegyet venni a Sziget-re
2012. ápr. 26., forrás: MTI

Ha már háromszor voltál a Sziget-fesztiválon, és ezt igazolni is tudod, idén féláron juthatsz belépőhöz. A jogosultak egy saját névre szóló érintésmentes (PayPass) OTP Maestro Fesztiválkártya igénylésével juthatnak a kedvezményhez.

"Az eddigi 19 Szigetnek mintegy ötmillió látogatója volt; a 20. rendezvény egyik fő célja a törzsszigetesek megszólítása. Azok kaphatnak kedvezményt, akik május 2. és július 15. között igénylik ezt a Fesztiválkártyát, és a www.mienkasziget.hu blogoldalra feltöltik korábbi karszalagjaik fotóit vagy más módon, például videókkal, sztorikkal kétség kívül igazolják, hogy már legalább három évben kint jártak a Szigeten" - jelentette be Gerendai Károly, a SzigetSzervezőiroda ügyvezetője a keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Mint fogalmazott, reményeik szerint egy olyan rendszert dolgoztak ki, amellyel a jogosulatlan jegyüzérek nem tudnak visszaélni. A jelentős kedvezményhez ugyanis először visszaigazolást kell kapni a blogoldalról, utána igényelni kell a Maestro vagy MasterCard PayPass kártyát, az ezután megkapott promóciós kód, illetve a saját névre szóló kártya bemutatásakor pedig a karszalag egyből a látogató csuklójára kerül. Hozzáfűzte: becslése szerint néhány ezren juthatnak el a féláras hetijegyig.
"Akik már megvették hetijegyüket, de beküldik az 50 százalékos kedvezményre jogosító bizonyítékaikat , majd megkapják a kódot és a kártyát, a jegyár különbözetét természetesen visszakapják" - tette hozzá Gerendai Károly.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a hűséges Sziget-látogatók a kedvezményt a pénzintézet által már korábban kibocsátott PayPass kártyával is igénybe tudják venni. A Fesztiválkártya kiváltása díjmentes, és ez a bankkártya a fesztiválon kívül is használható lesz.
Bejelentették, hogy a bank idén a Sziget fő támogatója lesz, ám a felek üzleti titok miatt nem közölték, milyen pontos összeget jelent ez. Gerendai Károly szerint bizonyos eddigi szponzorok kilépése vagy a támogatási összegek csökkentése miatt is jól jött a Szigetnek az OTP Bank belépése. "Fejlődés van az eddigi banki támogatás nagyságrendjében" - jegyezte meg a fesztivál ügyvezetője.
A Szigeten valamennyi MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával lehet fizetni. Marad a tavaly már alkalmazott Metapay fesztiválkártya is; Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője elmondta, hogy a Metapay- és a PayPass-tranzakciók ugyanazokon a terminálokon fognak lezajlani a Szigeten.

Megmarad a korábbi, szintén 50 százalékos csoportos diákkedvezmény, valamint a percalapú mobiltelefonos belépő vagy a félárú jegy 23 óta utáni belépés esetén.