Tartás
2011. dec. 8., Dr. Klujber Valéria

Itt a szalagavatók időszaka. Mindenki táncot tanul, ruhát próbál. Elég sok bemutatót láttam már, szeretném veletek megosztani azt, ami nem tetszett és könnyen lehet rajta változtatni.

Ez a TARTÁS.

A fiúk nagyobb része már túl van ekkorra a gyors növekedés időszakán, bár néhányan még akár sokat nőhetnek ez után is. Az évi 10cm körüli növekedés akkor lehet problémamentes, ha erősek a csontokat támasztó kötőszövetek és főleg az izomzat. Most lesz jelentősége annak, hogy mennyit mozogtatok, mennyit mozogtok! Akinek a gerinc mellett izomzata nem elég erős, annak lesz görnyedt, hanyag a tartása, gerincferdülése. Nem hiszem, hogy ez bármelyik lány számára férfiasan hat. Lehet, hogy lezser egy bulira menet, de zavaró egy elegáns tánc közben. A tánchoz elengedhetetlen a megfelelő, kihúzott tartás! Palotás vagy keringő közben nem lehet görnyedten állni! Természetesen ehhez az is kell, hogy belülről jöjjön a kihúzottság, vagyis az öntudat, magabiztosság. De azért ezt elég jól lehet „mutatni” úgy, hogy gyakoroljuk a kihúzott, egyenes tartást. Ha kellőképpen gyakoroljuk és akarjuk, akkor akár a tartásunk keltette tetszés-elismerés is visszahat az önbizalmunkra.

Az egyetemi felvételinél, vagy az állásinterjúnál is számítani fog a tartásotok, hogy belépve milyen első benyomást keltetek.

És hogy még nehezebb legyen: közben próbáljunk mosolyogni is.

Van minek örülni: sikeresen elvégeztétek a középiskolát, egy csinos lánynak vagytok partnere, aki szép ruhában, elegánsan várja, hogy férfiként mellé álljatok.

Milyen jópofa lesz ezt a videót majd a gyerekeiteknek megmutatni – apa ilyen volt 18 évesen!

kép forrása: wikimedia

Szólj hozzá a fórumban!:
http://www.tinivagyok.hu/forum/topic?f=15&t=11&sid=505f5f3d3de4699630d71bd4da40fc80