LET’S SMILE, avagy mosolyogj a borús napokon is!
2024. jan. 22., Porcsalmy Zsófi

Unokatesóm egyik nyafogós reggelen megelégelte, hogy valamiért mindig morgok, így tanár néni lévén, kiadta nekem a házi feladatot. Hogy milyen házi feladatot? Ha érdekel, hogy dobja föl a napjaim, olvass tovább! :-)A házi feladatom az volt, hogy minden napra legalább három olyan dolgot szedjek össze, ami pozitív. Aminek örültem, ami tetszett, vagy ami jó volt.
Neki is álltam ezeket egy füzetbe felirogatni.
Nem is volt nehéz, sőt élveztem is. Csak úgy jöttek maguktól a dolgok! A kis apróságok, amiktől önkéntelenül is jól érzem magam, vagy elmosolyodom. Például, ha a hivatalos órarendemben nincs óra 9.45-ig (míg másoknak van. :D ), vagy jól sikerül valamilyen dolgozatom, vagy valakivel jót beszélgetek, vagy kapok egy tök szupi új felsőt, vagy egy jót szórakozunk magyar órán. Vaagy, rám néz az a srác, aki tetszik, és újfent felfedezhetem, hogy milyen szép szeme van. ;)
Élvezem ezt a feladatot. Borús napokon vissza lehet olvasni, és rögtön észrevesszük azokat az apró dolgokat, amik fölött aznap elsiklottunk.
Nekem nagyon bejött ez a feladat, nem csak az „elsődleges funkciója” miatt, hanem, ha nincs időm naplót írni, akkor részben azt is helyettesítheti. :-)
Szerintem ezt a jópofa kis házi feladatot nyugodtan elkezdhetitek Ti is! Ellenőrizni senki nem fogja, csak ti magatoknak, úgyhogy semmi nem ciki. :-)

Az élet nem azért van, hogy végig nyűglődjünk, azért kaptuk, hogy boldogok legyünk! Éljünk a lehetőséggel! :-)