AndroiDiéta
Új őrület - necnomination
2014. márc. 5., Porcsalmy Zsófia és külső forrás

Nem tudom láttátok-e mi most a "menő", de én amikor megláttam, azt hittem az agyam eldobom...
Ha kíváncsi vagy, olvass tovább!

Eléggé meglepődtem, amikor megláttam az első ilyen videót, amiben valaki megivott egy sört, és kijelöl három embert, akinek ugyanígy meg kell innia egy sört és feltölteni a videót róla 24 órán belül, vagy egy tálca sört kell a kihívónak fizetni...Nem is olyan rég olvastam egy cikket, ahol amerikai tinik azzal szórakoztak, hogy webcam előtt piáltak úgy, hogy egy ivott, és ha kidőlt, a "kiválasztottnak" kellett átvennie. Ketten alkoholmérgezésbe belehaltak...
Eddig összesen öt halálos áldozatot ismerünk, de valószínűleg sokkal többen lettek nagyon rosszul és nagyon sokan lehetnek, akik nem is emlékeznek, hogy pontosan mit is csináltak.

A neknominationt egyfajta „felelsz vagy mersz" típusú kihívásként kell elképzelni, melynek során a játékos elfogyaszt valamilyen meglehetősen bizarr alkoholos koktélt. A hőstettet le kell videózni és feltölteni az internetre. A videóban meg kell nevezi (nominálni) a következő „vállalkozót" is, akinek 24 órán belül túl kell teljesítenie kihívóján. Az újabb és újabb kihívásokkal a játék egyre vadabbá vált, a fiatalok egyre extrémebb „koktélötletekkel" álltak elő. Volt olyan, hogy valaki motorolajat és kutyaeledelt kevert az italába, egy férfi pedig három élő aranyhalat nyelt le egy pohár ciderrel kísérve.
A neknomination eredetileg Ausztráliából indult, de Nagy-Britanniában és Írországban kezdett igazán terjedni és elfajulni.
A játék gyors terjedése és népszerűsége a közösségi oldalaknak is köszönhető. Az általuk biztosított nyilvánosság nagyobb társadalmi nyomást gyakorol a fiatalokra. Néhányuk, tartva a kiközösítéstől és zaklatástól, még a neknomination-höz hasonló őrültségekre is képes. Nem véletlen, hogy a húszéves Eames is azzal indokolta a közel egy liter gin elfogyasztását, hogy „meg kellett mutatnia, ki a főnök".

     A neknomination ötödik halálos áldozata, Bradley Eames
     Fotó: mirror.co.uk
Ti mit szóltok???