AndroiDiéta
Mégis káros a mikrohullámú sugárzás
2014. szept. 17., otszonline.hu alapján

Ne aludj párnád alatt a mobiloddal!

Az International Agency for Research on Cancer (WHO) a mikrohullámú sugárzást a 2B osztályú karcinogének közé sorolta. A gyermekek és a magzat szervezete több sugárzást nyel el, ezért ha tartós vagy nagy dózisú mikrohullámú sugárzás éri őket, fokozott annak kockázata, hogy felnőtt korukban daganat vagy digitális demencia alakuljon ki náluk.

Bár az adatok ellentmondásosak, a mikrohullámú sugárzás (MWR) és a rák között figyeltek már meg összefüggéseket. Több tanulmány is talált összefüggést a masszív telefon használat és az agydaganat gyakorisága között.L. Loyd Morgan és kollégáinak Journal of Microscopy and Ultrastructure című lapban online megjelent összefoglalója rámutat, hogy a mai ismereteink szerint a gyermekekre nézve sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a mikrohullámú sugárzások, mint a felnőttekre. 2009-2014 közötti telefon használati (illetve a sugárzásnak kitettségi) adatokat elemeztek, ezeket összevetették a telefonok dozimetriájával, kormányzati dokumentumokkal, gyártók kézikönyveivel, valamint a szakirodalommal. A gyermekekben a sugárzás nagyobb hányada (nagyjából kétszeres mennyisége) nyelődik el, részint, mert bőrük és csontjaik vékonyabbak. Idegszöveteik elnyelési képessége a korral változik, de átlagosan körülbelül 10-szer akkora, mint a felnőtteké.

Tények:
A sugárzás intenzitása a forrástól való távolság négyzetével csökken.
Amíg egy telefon nincs kikapcsolva, mindig sugároz.

TIPP:
Ha nem használod a mobilt, vagy tabletet, ne tartsd a testeden, tested közelében, rakjuk inkább táskába, hátizsákba. Fiúk/férfiak ne rakják az első zsebükbe, lányok/nők pedig a melltartójukba!
Ne aludj telefonnal, vagy más eszközzel a párnád alatt! Ha nincs kikapcsolva, akkor egész éjszaka ér a mikrohullám és a hatás összeadódik.

Ha a bizonyíték még nem elég, vagy van is, aki nem ért ezzel egyet: szerintem jobb az óvatosság.