Veszélyek

Abortusz – vélemény

2011. October. 28. , by Porcsalmy Zsuzsa

piciValahol ott kezdeném, hogy az abortusz nem csupán egy törvény által fenntartott jog az édesanya számára, hanem egy személy felelősségteljes döntése élet-halál felett

Abortusz - tények

2011. October. 28. , by Porcsalmy Zsuzsa

abortusz

Jelszavak abortusz témakörből:

"anya jogai, gyilkosság, emancipáció, felelősségvállalás, baleset, bűn, törvény, közömbösség, egyéni estek, kiskorúság, anyagi gondok, egészség, vallási meggyőződés, társadalmi összefogás,…"

Sérülések-véletlenül

2011. August. 08. , by Dr. Valek Andrea

balesetek_megelozeseTudod-e, hogy Magyarországon 1.302.650 15-24 éves korú fiatal él? Szomorú tény azonban, hogy ebben a korosztályban évente 480 körüli haláleset következik be nem természetes okból. Ide sorolhatók a közlekedési balesetből, a sportbalesetből, a fulladásból, az égésből, a mérgezésből, a gyilkosságból és az öngyilkosságból származó halálozások. 

Balesetmegelőzés

2011. August. 08. , by Dr. Valek Andrea, Dr. Páll Gabriella, Várnai Dóra
Balesetmegelőzés

Az összeállításban fiatalok leggyakrabban előforduló sérüléseiről olvashatsz. Ebben az életkorban a haláleseteknek több mint a fele nem betegségből ered, hanem például a balesetekből.
Az adatok, amiket bemutatunk az „Iskoláskorúak egészségmagatartása” nemzetközi kutatásból származnak. Talán Te is segítséget nyújtottál a kérdőív kitöltésével.
A fiúk gyakrabban szenvednek sérüléseket, mivel esetenként hajlamosabbak kockázatosan viselkedni, sportolni vagy közlekedni, és néha nehezebb számukra, hogy uralkodjanak indulataikon.