Vigyázz, kész… szalagavató!
2018. nov. 7., Porcsalmy Zsófia

Lányok, ha közeleg a szalagavatótok, és azt se tudjátok hol áll a fejetek, olvassátok el, én hol vesztettem el a fejemet
:-)

Többször meglepődtem, amikor láttam egy-két ismerősömet-barátnőmet, hogy már augusztusban megtalálták álmaik keringőruháját. Én augusztusban azt se tudtam, kivel fogok táncolni. Egyébként is, minek sietni.
Aztán az első táncpróbán lett párom, így valamikor szeptember közepén rávettem magam, hogy elmenjek ruhát nézni. Egyik barátnőm le is teremtett, hogy azonnal húzzak el, és válasszam ki álmaim ruháját, mert nem lesz. Még akkor sem, ha csak januárban lesz a szalagavatóm.
Így tehát elmentem, megnéztem, és kiválasztottam a „top3”-at.Osztottam, szoroztam, sok ember véleményét kikértem, mire sikerült kitalálnom, melyik ruhát szeretném. Bár egy kedves haverom szerint „állat” vagyok, hogy már megvan a ruhám. Azért arra felhívtam a figyelmét, hogy én lány vagyok, és nekem nem elég bemennem az első jelmezkölcsönzőbe, hogy adjanak egy Y méretű pingvin jelmezt. ;) És a java még hátra van. Megtanulni rendesen a táncot. A frizura, az ékszerek, a smink, melltartó, hozzáillő bugyi (!!!) ésatöbbésatöbbi… csak a szokásos „lányos” dolgok. :-) csak mint egy esküvő előtt :-)

És ez mind csak a keringő része…

Ott van még például az osztálytánc. Eldönteni mi legyen. Több körös szavazás, keresztbe-kasba üvöltözés az osztályteremben… aztán még azt is megtanulni… a bevonuló zene… az osztályvideó, amin még nem is gondolkodtunk. Pedig azon is kell majd. Milyen zene alatt, milyen képek, hogyan összevágva, ki is csinálja…

Aztán még egy csomó embernek ott a palotás is.

A viták, hogy mikor legyenek a táncpróbák. Kinek, mikor van délutáni fakultációja, órája, elfoglaltsága…

Aztán a következő, amin törhetjük a fejünket, hogy kiket hívjunk meg.
 
Meg persze, arra is odafigyelni, hogy persze-persze, vissza nem térő alkalom ez, de azért nem szabad, hogy elszaladjon velünk a ló, gondoljunk szegény szüleinkre, akiknek az egészet fizetni kell! Úgyhogy csak ésszel!

Szóval, nem csak a lányoknak kihívás a szalagavató, hanem a fiúknak is, még akkor is, ha úgy tesznek, mintha nem érdekelné őket. … pedig nem minden nap táncolhatnak egy hercegnővel :-)