» Jövő

Papírmentes Nap

2013. April. 22. , by Dr. Klujber Valéria

2013. április 22-én első alkalommal kerül megrendezésre a Papírmentes Nap. A Föld teljes papírfogyasztása 400 millió tonnát tesz ki évente.

piciEnnek jelentős részét az irodai felhasználás adja. Az üzleti információk 95 százaléka ugyanis még mindig papíron található, ráadásul az irodai nyomatok 40-60 százaléka másolat ugyanarról az anyagról. A Papírmentes Napon olyan informatikai megoldások és technológiák kerülnek bemutatásra, amelyekkel a cégek is hatékonyan növelhetik versenyképességüket, amellett, hogy a papírfelhasználásukat csökkentik.Részletes információkat találsz a Papírmentes Nap honlapján: www.papirmentesnap.hu

TUDTAD?
• A Föld teljes papírfelhasználása eléri az évi 400 millió tonnát.
• Percenként 35 futballpályányi erdő pusztul el a Földön.
• A kivágott fák 35 százalékát a papíripar használja fel.
• Az üzleti információk 95 százaléka még mindig papíron található.
• Az irodai nyomatok 40-60 százaléka ugyanannak a dokumentumnak a másolata.

Mit tehetsz TE?
Minden nyomtatás és másolás előtt gondoljuk át, hogy valóban szükséges-e.1 oldalas helyett 2 oldalas nyomtatást használjunk. Érdemes alapbeállításként is a 2 oldalas nyomtatást megadni.
Ha muszáj nyomtatni, használjunk újrahasznosított papírt.Nyomtatás előtt csökkentsük le a betűméretet, szimpla sortávot és keskeny margót állítsunk be, így kevesebb lapot kell elhasználnunk!
Csak a szükséges oldalakat nyomtassuk ki. Ehhez a nyomtatási beállításoknál a Nyomtatási tartományban választhatjuk ki, hogy melyik oldalakat szeretnénk nyomtatni.
A kinyomtatott anyagok hátoldalát használjuk fel jegyzetelésre.

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.