Papírmentes Nap
2013. ápr. 22., Dr. Klujber Valéria

2013. április 22-én első alkalommal kerül megrendezésre a Papírmentes Nap. A Föld teljes papírfogyasztása 400 millió tonnát tesz ki évente.Ennek jelentős részét az irodai felhasználás adja. Az üzleti információk 95 százaléka ugyanis még mindig papíron található, ráadásul az irodai nyomatok 40-60 százaléka másolat ugyanarról az anyagról. A Papírmentes Napon olyan informatikai megoldások és technológiák kerülnek bemutatásra, amelyekkel a cégek is hatékonyan növelhetik versenyképességüket, amellett, hogy a papírfelhasználásukat csökkentik.Részletes információkat találsz a Papírmentes Nap honlapján: www.papirmentesnap.hu

TUDTAD?
• A Föld teljes papírfelhasználása eléri az évi 400 millió tonnát.
• Percenként 35 futballpályányi erdő pusztul el a Földön.
• A kivágott fák 35 százalékát a papíripar használja fel.
• Az üzleti információk 95 százaléka még mindig papíron található.
• Az irodai nyomatok 40-60 százaléka ugyanannak a dokumentumnak a másolata.

Mit tehetsz TE?
Minden nyomtatás és másolás előtt gondoljuk át, hogy valóban szükséges-e.1 oldalas helyett 2 oldalas nyomtatást használjunk. Érdemes alapbeállításként is a 2 oldalas nyomtatást megadni.
Ha muszáj nyomtatni, használjunk újrahasznosított papírt.Nyomtatás előtt csökkentsük le a betűméretet, szimpla sortávot és keskeny margót állítsunk be, így kevesebb lapot kell elhasználnunk!
Csak a szükséges oldalakat nyomtassuk ki. Ehhez a nyomtatási beállításoknál a Nyomtatási tartományban választhatjuk ki, hogy melyik oldalakat szeretnénk nyomtatni.
A kinyomtatott anyagok hátoldalát használjuk fel jegyzetelésre.