Milák Kristóf
2019. júl. 31., internet

Valódi csillag születik

"Egyelőre még nem sikerült feldolgoznom, mindenkit sokkolt, hogy sikerült ezt az időt úszni. Szerintem legalább egy hónapba telik majd, mire felfogom, mit is csináltam. Ugyanakkor remélem, nem fogok itt megállni"

"Amikor a két évvel ezelőtti budapesti világbajnokság után azt éreztem, hogy nehéz dolgom van, most úgy gondolom, teljesen elvéreztem. Hihetetlen mennyiségű gratulációt kaptam, az Instagram-oldalam követőinek a száma pedig például egyik napról a másik nyolcezerről negyvennégy ezerre nőtt. Ez már egy teljesen más szint"

"Ezt mégis hogy csináltam? Nem tudom, mit csináltam. Kozma Dominik két éve is megmondta, hogy világbajnok leszek, és ez ma világcsúccsal sikerült, nagyon örülök neki. Első forduló után láttam, hogy Chad és köztem van egy testhossz, kicsit meg is ijedtem. Vártam, hogy jön a savasodás, de annyira hajtott az adrenalin, hogy nem fáradtam el. Megtanultam 200 pillangót úszni"
A BBC, a Sports Illustrated, a Yahoo, a Swim Swam, a Washington Post, a New York Post, a USA Today, a CBS Sport, a Euronews, a Bleacher Report, a Reuters, és a People Magazine is ódákat zeng a 19 éves magyar úszóról, és az ő „Milákcsúcsá"-ról. Mert nemcsak épphogy lenyúlta a falnál Phelps rekordját, hanem brutális, 78 századmásodperces különbséggel adta át a múltnak.