AndroiDiéta
Itt a KRESZ-tudást frissítő weboldal
2014. márc. 4., MTI

A Nemzeti Közlekedési Hatóság által életre hívott kreszfelfrissito.hu e-learningen alapuló oldalt, gyalogosan, kerékpárral, motorral, autóval vagy egyéb járművel közlekedőknek dolgozták ki, akik aktívan részt vesznek a közúti közlekedésben, ám KRESZ-tudásuk az évek során megkopott.

     www.kreszfelfrissito.hu"A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében megvalósuló „ Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében " tárgyú projektet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Nemzeti Közlekedési Hatóság kezdeményezte.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években a közlekedés területén bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, fejlődjön szabályismeretük és közlekedési moráljuk. Cél továbbá, hogy a környezettudatos közlekedés minél jobban előtérbe kerüljön, a közlekedési veszélyhelyzetek felismerése könnyebben végbemenjen, és a szabálykövető magatartás még inkább uralkodóvá váljon. Utóbbiak eredményeképpen a szabálysértések és balesetek száma országosan csökkenthető.

A program időtartamában a képzés elvégzésével ötvenezer e-kuponkód is kiosztásra kerül, melyek hatóságilag akkreditált, korszerű, e-learninges KRESZ képzés díjmentes igénybevételére jogosítják felhasználóikat.
A projektben résztvevő cégek és felsőoktatási intézmények versenyeznek egymással annak alapján, hogy hány munkatárs, illetve hallgató végezte el a tananyagokat. A legjobban teljesítő – minden megyéből kettő – intézmény értékes közlekedésbiztonsági csomagot kap."