AndroiDiéta
Fuleco a tatu
2014. jún. 11., Dr. Klujber Valéria

Egy mosolygó sárga tatu a brazil vb kabala-állata. Hogy mi az a tatu és miért ez a neve? Olvasd tovább és megtudod!A 12-én kezdődő vb kabalaállata egy védett faj, amelyik Brazíliában őshonos: az háromöves tatu.

A képen látható példány állatkertben született és még nagyon fiatal, de így is nehéz szépnek mondani. Egy igazán ősi állatfajról van szó, amely képes labdaszerűen összegömbölyödni, amikor veszélyt érez. Másik jellegzetessége, hogy termetes, hegyes karmain jár. Kifejezetten mókás látvány nyújt, ahogy szedi a lábait, mintha egy rajzfilm szereplője lenne.
Dél-Amerika – Argentína, Bolívia, Brazília és Paraguay – száraz trópusi füves szavannáin él, mocsaras területek, száraz erdők mentén. Elsősorban rovarokkal, azon belül is hangyákkal és termeszekkel táplálkozik. Legfejlettebb érzéke a szaglás.

Ilyen, amikor összegömbölyödik és olyan mint egy dinnye, de most inkább mondjuk azt, hogy focilabda.

A nevéből az „eco" az ökológiára utal, mivel a VB népszerűségét ki akarják használni arra, hogy erre a ritka és védett fajra is ráirányítsák a figyelmet. És hogy a „FUL" miből jön? Azt szerintem ti is kitaláltátok: football, vagyis spanyolul futebol.