AndroiDiéta
Úgy egyél, hogy fitt legyél! Jo-jo nélkül!
2013. nov. 6., külső forrás

Hét tipp ahhoz, hogy tartsd a formád. Nem kell fogyókúrázni, csak figyelj oda.

 

Kisebb adag

Mindent ehetsz, de ha jobban nő a súlyod, mint ami a normál mértékbe és a ruháidba belefér, akkor csökkentsd az adagot, kivéve a zöldséget és a gyümölcsöt, de azért itt is figyeld a kalóriát!
Egyél egy sütit a három helyett, egy szelet kenyeret a kettő helyett. Használj kisebb tányért, amit ne púpozz meg.
Az se gáz, ha eleinte marad a tányéron, tanuld meg a jóllakottság érzését és porciózz helyesen.

Egyél lassan és figyelj oda

Tedd le az evőeszközt, amíg rágod, nyeled az ételt. Idő kell az agyadnak, amíg jelezni tudja, hogy jóllaktál. Ha gyorsan falsz, többet eszel, mert későn veszed csak észre, hogy elég. Harapj kisebbet, rágd meg többször a falatot. Egy étkezésre szánj legalább 15-30 percet.

Akkor is válassz jól, ha kajáról van szó

Elsősorban a kalóriatartalmat figyeld, ezzel elkerülheted a magas zsír- vagy cukor tartalmú ételeket, italokat is. Vizet igyál édes levek helyett, a gyülölcs-, zöldséglevekből max. napi 2,5 dl-t. Nasizz zöldséget, gyümölcsöt!
Le a zsírokkal!
Egyél kevesebb vajat, margarint, tejszínt, szalonnát, zsíros felvágottakat, -sajtokat, -jégkrémeket, rántott, párizsiasan készített ételeket.

Ne sajnáld a vizet magadtól!

Egész nap oltsd a szomjad vízzel, ásványvízzel, cukor nélküli teákkal. Figyeld, mennyire van szükséged! Változik az igény a fizikai aktivitás, az alkat, az időjárás, betegség stb. függvényében.
Ne egyél lefekvés előtt!
Vigyázz a fölösleges nasi, zsír formájában rakódik le ott, ahol legkevésbé szertenéd!

Tartsd tiszteletben az étkezéseidet is – megéri!

Kaja időben koncentrálj az evésre, ne nézz közben TV-t, monitort, újságot, mert elveszted a mennyiségi kontrollt. Egyél együtt másokkal, használd ki az alkalmat beszélgetésre, kérdezősködésre.