Mire jó a dietetikus?
2019. márc. 19., MDOSZ

Táplálkozással kapcsolatos szakszerű segítséget dietetikusoktól kérj!

A kiegyensúlyozott táplálkozásban nincsenek tiltott élelmiszerek vagy ételek, csak a mennyiségekre kell odafigyelni! Hibás és veszélyes egyetlen tényezőre leszűkíteni például a túlzott súlygyarapodás okait, hiszen a táplálkozás egy rendkívül összetett folyamat, amelynek diplomás táplálkozástudományi szakemberei a dietetikusok. Aki tehát személyre szabott étrendet szeretne magának kialakítani, forduljon hozzájuk, mert ők tudnak ebben szakszerű segítséget nyújtani, legyen szó fogyókúráról, vagy valamilyen speciális étrendről. Bár a lakosság többsége (61%) tudja, hogy mivel foglalkoznak, mégis csak 21% kér tőlük tanácsot, többnyire akkor, ha már kialakult valamilyen betegsége, amelynek kezelése diétát is igényel. Sajnos Magyarországon egyelőre még nem hódít a preventív szemlélet, annak ellenére sem, hogy a dietetikusok javaslatait az emberek hitelesnek, közérthetőnek és szakszerűnek találják.

Nyolc éve rendezik meg a nemzetközi Táplálkozás és Hidratáció Hetét, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás fontosságára.

Az idén a március 11-17-e közé eső kezdeményezést hazánkban immár ötödik alkalommal a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége népszerűsíti. Ezen a héten napi rendszerességgel rengeteg hasznos tippel jelentkezik facebook oldalán a szakmai szervezet

Nézd meg itt:
https://www.facebook.com/teritekenazegeszseg/