Lúgosítással a betegségek ellen?
2018. nov. 30., webdoki

Sarlatánság, aminek sokan bedőltek.

„105 millió dollár kártérítésre ítélte nemrég egy amerikai bíróság Robert O. Youngot, a világ talán leghíresebb kuruzslóját, akinek az elsavasodás elméletét és a lúgosító diétát köszönheti az emberiség.
A népszerű lúgosító diéta kitalálójának A pH csoda című könyvét – amelyben azt állítja, hogy minden betegséget a szervezet elsavasodása okoz – számos nyelvre lefordították, rengetegen dőltek be az elméletének. A könyv megjelenése óta többször bebizonyították, hogy a férfi állításai alaptalanok – ennek ellenére divat lett lúgosító diétát folytatni.
Youngot – akinek semmilyen orvosi vagy tudományos végzettsége nincsen – egykori rákos páciense perelte be, akit rábeszélt arra, hogy hagyja ott az orvosi kezelést, és válassza inkább az ő szaktanácsadását, amely főleg intravénásan adott szódabikarbóna-oldatból állt. A nő később, amikor kritikussá vált az állapota, már hiába ment kórházba, nem tudták megmenteni az életét.

Belehalnánk
„A testben – egy-két kivételtől eltekintve – a pH-érték állandó. (A véré például csak 7,37 és 7,43 közötti intervallumban változhat.)
A szájban és a vizeletben viszont változhat valamennyire, attól függően, hogy mit eszünk. Máshol azonban nem módosul az értéke, ha eltérés mutatkozna, az nagy bonyodalmat jelentene: az ember szédülni kezdene, összeesne, majd meghalna"
– mondta Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára a Zoom.hu-nak.

„A hazugság és az igazság nem foghat össze, hiszen annak hazugság lenne a vége."
A lúgosítás fontosságát hirdetők kiindulópontja alapvetően hamis, mert ezzel azt állítják, hogy betegségnek egyetlen oka van, ez pedig az elsavasodás; az alternatív elméleti rendszerek éppen arról ismerszenek meg, hogy minden betegséget ugyanarra vezetnek vissza – magyarázta a professzor. Young és követői azt állítják, azért savasodunk el, mert helytelenül étkezünk, stresszesek vagyunk és sugárzó készülékeket használunk."

Nyilván a betegségeinkhez hozzájárul a rossz étkezési szokásunk, a stressz és feltehetően nem közömbös az elektromágneses tér sem a környezetünkben, de az okok soha nem ilyen egyszerűek, hogy minden egy irányba mutatna. Ne dőlj be soha a nagyon egyszerű, mindent egy kaptafára felhúzó magyarázatoknak, mint „A RÁK" gyógyítása, az immunrendszer erősítése, stb.
Kérdezz, gondolkodj!