» Életmód

Február 5

2018. February. 02. , by http://travelbooggie.hu

Nutella nap a Bálnában és a világon

nutella1„Nutella történetérőlA Nutella elődjét egy olasz pék Pietro Ferrero találta fel Alba városában Olaszországban. A környék ahol született alapvetően mogyorótermesztésből élt, így találta ki Ferrero, hogy ebből a termékből fog készíteni valamit. Először egy 300 kg-os szilárd állagú terméket alkotott, melynek a neve Pasta Gianduja volt, ezt 1946-ban készítette el először. 

A tapasztalatai alapján ezt fejlesztette tovább és alkotta meg a Supercremat, mely már sokkal jobban hasonlított a mai Nutellához. 

1963-ban Pietro Ferrero fia megújította apja receptjét és megváltoztatta a Supercrema nevét is, így született meg 1964-ben a Nutella, mely a mai napig a világ egyik legkedveltebb édessége. 1965-ben elkészül a Nutella mai napig ikonukussá vált üvege, mely 1966-ra már meghódította Németországot és Franciaországot is. 

1978-ben Európai térhódítása után először Ausztráliában jelent meg a termék, ahol létrehozták az első Európán kívüli üzemüket is Sydney melletti Lithgrowban.

2007-ben Sara Rosso egy olasz-amerikai blogger és Nutella rajongó megalkotta a Nutella világnapját. Az volt a célja, hogy alkosson egy olyan kiemelt napot, ahol a mogyorókrém fanatikusok megoszthatják Nutellával kapcsolatos élményeiket, így is népszerűsítsék a termék hírnevét. 

2014-ben ünnepelte 50. születésnapját a Nutella. Ezen jeles ünnep alkalmából létrehozták a nutellastories.com oldalt, ahová a rajongók feltölthetik legkedvesebb történetüket a kedvenc termékükről, már több mint 80,000 blog bejegyzésnél jár az oldal.”

Az oldalnak magyar verziója is van, ahol érdekes recepteket és sok más infot is találsz.

Ha egészségesen akarsz táplálkozni, akkor azért a nutella-evést ne vidd túlzásba!


nutella2

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.