» Életmód

A cukor a legártalmasabb!

2015. November. 12. , by hazipatika.com

Egy újabb bizonyíték arra, hogy ha ugyanannyi zsírt fogyasztunk, de kevesebb cukrot, máris tettünk az egészségünkért.

cukorsmallA kísérletbe 43, kilenc és tizennyolc éves kor közötti elhízott vagy túlsúlyos gyereket, fiatalt vontak be a University of California San Francisco Benioff Children's Hospital munkatársai. A gyerekeknek az elhízottságon kívül volt még más krónikus panaszuk is - például magas vérnyomás. A gyerekek kilenc napon át olyan étrendet kaptak, amelynek a jellege és a kalóriatartalma megegyezett a korábbi étrendjükével, az egyetlen különbség az volt, hogy csökkentették az ételek cukortartalmát. A gyerekek tehát ugyanannyi zsírt, fehérjét, szénhidrátot (és kalóriát) fogyasztottak, mint annak előtte, de a szénhidrátok esetében más forrásokkal helyettesítették a cukrozott ételeket (például gabonapehellyel, kiflivel, tésztával).

Az eredmények szerint a cukor önmagában ártalmas, mert hozzájárul a metabolikus szindróma kialakulásához. Csupán kilenc nap alatt érzékelhető, szignifikáns javulás állt be a gyerekek állapotában.

A teljes cikket itt olvashatod:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_cukorfogyasztas_csokkentese_mar_9_nap_alatt_csodakat_tehet/20151104131758

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.