AndroiDiéta
A cukor a legártalmasabb!
2015. nov. 12., hazipatika.com

Egy újabb bizonyíték arra, hogy ha ugyanannyi zsírt fogyasztunk, de kevesebb cukrot, máris tettünk az egészségünkért.

A kísérletbe 43, kilenc és tizennyolc éves kor közötti elhízott vagy túlsúlyos gyereket, fiatalt vontak be a University of California San Francisco Benioff Children's Hospital munkatársai. A gyerekeknek az elhízottságon kívül volt még más krónikus panaszuk is - például magas vérnyomás. A gyerekek kilenc napon át olyan étrendet kaptak, amelynek a jellege és a kalóriatartalma megegyezett a korábbi étrendjükével, az egyetlen különbség az volt, hogy csökkentették az ételek cukortartalmát. A gyerekek tehát ugyanannyi zsírt, fehérjét, szénhidrátot (és kalóriát) fogyasztottak, mint annak előtte, de a szénhidrátok esetében más forrásokkal helyettesítették a cukrozott ételeket (például gabonapehellyel, kiflivel, tésztával).

Az eredmények szerint a cukor önmagában ártalmas, mert hozzájárul a metabolikus szindróma kialakulásához. Csupán kilenc nap alatt érzékelhető, szignifikáns javulás állt be a gyerekek állapotában.

A teljes cikket itt olvashatod:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_cukorfogyasztas_csokkentese_mar_9_nap_alatt_csodakat_tehet/20151104131758