» Veszélyek

Ne nézz félre!

2014. July. 10. , by europa.eu

„Ne nézz félre!" címmel indított nemzetközi kampányt a brazil egyházak támogatásával és világhírű focistákkal az Európai Bizottság az idei Futball Világbajnokság idején,

hogy felhívják a közvélemény figyelmét a szexuális világpiac országukban felpörgő üzletágának súlyos veszélyeire és az azzal szorosan összefüggő, a kiskorúak ellen irányuló szexuális kizsákmányolásra és nemi erőszakra.

A világ minden részéről közel 700 ezer focirajongó látogatott Brazíliába, hogy élőben szurkolhasson kedvenc csapatának. Ilyen és ehhez hasonló eseményeken a szexipar még inkább virágzik a latin-amerikai országban, ahol sajnos számos fiatalkorú megrontása, molesztálása is nagyobb számban fordul elő. Éppen ezért az Európai Bizottság kezdeményezésére és híres brazil focisták – mint pl. Kaká és Juninho Pernambucano – támogatásával létrejött kampány idején szemináriumokat, vitafórumokat és tréningeket is tartanak a világkupa rendezvényeinek helyt adó 12 városban. Az akció célja a brazil lakosok figyelmének felhívása a „Call 100" segélyvonalra, mely lehetővé teszi, hogy bárki, aki kiskorú szexuális kizsákmányolásának áldozatává vagy tanújává válik, bejelentést tehessen erről. Mindemellett az ECPAT (a gyermekprostitúció, - pornográfia és - kereskedelem megszüntetéséért küzdő szervezet) hálózatának közreműködésével több, mint 15 országba jut el a „Ne nézz félre!" akció.

Brazíliában évente legalább 250 ezer gyermekkel élnek vissza szexuális bűncselekményekben - a hivatalos statisztika szerint. Ez a szám a Rio de Janiero-i karnevál idején mintegy 66%-kal emelkedik meg és félő, ha nincs megfelelő prevenció, a 2016. évi olimpiai játékok idején sem lesz ez másképp.

A teljes cikket itt olvashatod:
https://europa.eu/youth/hu/article/nem-mindegy-mi%C3%A9rt-ki%C3%A1ltod-hogy-%E2%80%9Eneeee%E2%80%9D_hu

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.