» Veszélyek

Gondolatok a Szürkéhez

2015. March. 31. , by Várnai Dóra

Talán azért is tűnhet vonzónak a szürke ötven árnyalatában bemutatott kapcsolat, mert azt sugallja, hogy ez a szerelem, ez a szexuális viszony más, mint a többi.

gondolatokpiciHogy ezek az emberek jobban kötődnek egymáshoz, többet mernek megmutatni magukból, jobban átadják magukat a szexualitásnak. Tehát különlegesek.

Néha elfog minket a vágy, hogy különlegesek legyünk, olyat adjunk magunkból, ami megkülönböztet más lánytól vagy fiútól. Ezért szerepeket veszünk fel, kutatjuk és megvalósítjuk az izgalmas dolgokat, még akkor is, ha fájdalmas, még akkor is, ha szívünk szerint nem ezt tennénk. Ilyenkor belemegyünk olyan dolgokba, hogy egyszerre több partnerrel együtt legyünk, bevállaljuk az anális szexet, eltűrjük a másik bántását. Ha így vágyunk különlegességre, akkor ennek a mélyén a szeretet vadászata van. Azt hisszük, ha bizonyos dolgokat megteszünk, akkor a másik szemében különlegesek, értékesek leszünk és akkor szeretni fog minket és ragaszkodni fog hozzánk.

A pszichiáter egyik gondolatát még szeretnénk hozzátenni. A cikkben ez áll: "Christian Grey rettenetesen elhanyagolt gyerek volt. Zavaros kép él benne a szeretetről és a szerelemről, mivel sohasem tapasztalt igazi szeretetet. A szeretet, a szerelem az ő agyában negatív érzésekkel, fájdalommal, megszégyenüléssel fonódik össze. Christian azt élvezi, hogy hatalmában tartja és bizarr módszerekkel bántalmazza a nőket. Anastasia pedig éretlen lány, aki bedől Christian vonzó megjelenésének és gazdagságának, és ostobán teljesíti kívánságait."

Azt is fontos tudnunk, hogy aki a bántást elköveti vagy elszenvedi azt komoly kihívások érthették kisgyermek korában.

Az agykutatásokból és gyermekvizsgálatokból tudjuk, hogy akiket édesanyjuk nem ringatott, gondozott, simogatott az első években, hanem elhanyagolt vagy bántalmazott, azoknak másképp fejlődik az idegrendszere és az érzelmi élete is, egészen kiskortól. Nem kapják meg azokat a fontos mozgási, tapintási, hallási ingereket, ami az egészséges fejlődéshez szükséges. Állandó félelemben, fenyegetésben nőnek fel. A fájdalomküszöb tehát eltérő egészséges kötődésű emberek és bántalmazott emberek esetében.

Ha nem kapnak szakmai segítséget, nemcsak a párkapcsolataikban válhatnak bántalmazóvá, hanem később nagyobb valószínűséggel bántják gyermekeiket is illetve nem tudják megvédeni gyermekeiket a bántalmazókkal szemben.
Ha úgy érzed neked is gondod van ezen a téren, merj segítséget kérni!
Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.