AndroiDiéta
A VoltEgySzer projektről
2016. jún. 20., voltegyszer.com

A VoltEgySzer a Nyírő Gyula Kórház - Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) Drogambulanciájának és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laborjának közös drogprevenciós mobil alkalmazása.

Célunk, hogy újszerű, a felhasználók számára is érdekes módon nyújtsunk segítséget, illetve hassunk mind a fiatalokra, mind a szülőkre.
A projekt honlapján http://voltegyszer.com elhelyezett linken keresztül elérhető/letölthető interaktív alkalmazásunk, a VoltEgySzer applikáció.

Az alkalmazás:
• elősegíti a prevenciót
• animált képregény és szerepjáték formájában hívja fel a figyelmet a megelőzés fontosságára
• egyesíti a weben szokásos ismeretnyújtást és a számítógépes játék élményét
• bárhol és bármikor segít a fiataloknak tájékozódni
• anonim
• tervezése fiatalok bevonásával történt
• a kapcsolódó honlap a szülőknek is gyakorlati tanácsokkal szolgál, hogy hol és milyen szakemberek és civil segítők érhetők el

A VoltEgySzer alkalmazást azzal a céllal hoztuk létre, hogy számodra is izgalmas módon tudj meg minél többet a függőségek világáról, illetve, hogy hatékony és gyors segítséget kaphass a Neked leginkább megfelelő módon. Javasoljuk, hogy az egyes modulokat több alkalommal is próbáld ki, mivel az alkalmazás több órányi böngésznivalót kínál!

Amint azt látni fogod, ez az app 6 modulból áll. A Te irányításoddal megismerhetsz négy interaktív, képregény formájú történetet a szerhasználatról és annak többféle terápiás módjáról. Az applikáción belüli kvízjátékot hibátlanul teljesítők értékes sport és tánc lehetőségekben részesülnek. Megismerheted az egyes szerek jellemzőit, testi és lelki hatásait. Beszélgethetsz egy virtuális szerhasználóval, akit a jó irányba kell terelned. És információkat kapsz a Magyarországon elérhető, lakhelyedhez legközelebb eső kezelőhelyekről.

A honlapunkon (www.voltegyszer.com), további fontos ismereteket gyűjthetsz az alkohol, cigaretta és drogfogyasztás hatásairól.

A következő modulokat találod az appban:

Képregény
Interaktív animációkkal kísért képregényeken keresztül ismerhetitek meg két szerhasználó fiú és lány történetét és azokat a védő- és kockázati tényezőket, amik segíthetik vagy hátráltathatják a szerhasználatról való leszokást.

Kvíz
A kvízjáték 100%-os teljesítése esetén a maximális pontszám bemutatásával számos fitness teremben sportolhattok az ország több városában is. A részletekhez keresd fel a www.voltegyszer.com oldalon a Nyeremények menüpontot!

Szer-tár
Megtudhatjátok, hogy az egyes szereket mióta használja az emberiség, valamint, hogy használatuk milyen kockázatokat rejthet. Fontos információkat kaphattok mind a klasszikus szerekről, mind az új szintetikus drogokról (pl. designer drogok).

Ha ő tenné
Választható mondatok segítségével beszélgethettek egy virtuális szerhasználóval. A feladatotok, hogy jó irányba tereljétek Őt. Mivel számos ellenállás van benne, nem lesz egyszerű dolgotok!

Elváltozás-sokk
Egy sziluetten megjelenő pontokra bökve megismerhetitek az egyes szerek férfi és női testre és viselkedésre gyakorolt azonnali, rövid távú és hosszú távú hatásait.

Kit keressek
Itt találhatóak meg a Magyarországon elérhető, megyénként kiemelt ellátóhelyek. A teljes listát a honlapon belül a szintén Kit keressek? névre keresztelt menüpontban találod meg.
https://itunes.apple.com/us/app/voltegyszer/id1102037499?l=hu&ls=1&mt=8