» Test

Szigetelünk!

2013. August. 07. , by Szerkesztőség

Ismét, immár másodszor Szigetelünk mi is. Keresd  a Civil Sziget 25-ös sátrát csütörtökön és pénteken. Ott megtalálsz minket.

piciHogyan ismersz meg bennünket??? Csinos lányokon, helyes fiúkon dögös fehér pólók sok szurikátával és a felirat „Tedd meg magadért!”

De mit is? Szűrővizsgálatokat, melyek komoly segítséget jelentenek a betegségek megelőzésében, korai felismerésében. Tesztelheted a tudásodat nálunk és vicces nyereményekkel honoráljuk fáradozásod.

Miért pont szurikáta??? Gyere és kérdezd meg tőlünk!

Amikre fel szeretnénk hívni a figyelmet és amikről a tesztjeink szólnak:

A here önvizsgálata.
Ha valami egyenetlenség, tömöttebb csomó jelentkezik a herében. Ez lehet rosszindulatú daganat is. Mindenképpen érdemes megmutatni szakembernek (háziorvosnak, vagy azonnal urológusnak), mert ez a daganattípus kifejezetten fiatal korban fordul elő (20-30 éveseknél a leggyakoribb) és tökéletesen gyógyítható. Ne szégyelld magad! Nem éri meg. 

Emlő önvizsgálat.
A mellrák nem éppen a fiatal kor betegsége (szerencsére) és nem is olyan könnyű észrevenni. A rendszeres önvizsgálatot azonban minél korábban érdemes megtanulni. Hogy mikor? Most! Kezd el a következő mensid után. Egy jól végzett önvizsgálat majdnem olyan hatékony, mint a mammográfia. 

Haskörfogat.
Te is látod, hogy a kor előrehaladtával a férfiaknak hasuk nő (úgynevezett sörhas) és a nőknek is vastagodik a dereka. Ez azonban nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Aki meg akarja tartani az egészségét, az vigyázzon a súlyára. Érdemes konzultálni szakemberrek, leginkább dietetikussal, mert lehet, hogy csak valami apró változtatásra van szükség az életmódodban, amit egész könnyedén megtehetsz. A testsúly megőrzésének nem az a módja, hogy alig, vagy csak naponta egyszer eszel! A lényeg: a leggyakoribb betegségek, mint a szív- érrendszeri bajok és a cukorbetegség egyértelműen kapcsolatban áll a derék-körfogattal – minél nagyobb, annál magasabb a kockázat. 

Hallásszűrés.
A halláskárosodásról a Szigeten beszélni lehet, hogy nem a legjobb gondolat, de fontos, hogy tudd: akár egyszeri nagy hangerő is már károsít. Nem annyira az számít, hogy mennyi ideig hallgatod a zenét, hanem az, hogy milyen hangerővel! Mondjuk – szerintem – az sem árt, ha időnként kipróbálod milyen csendben lenni! 

Száj- és fogápolás.
A szájhigénével Magyarországon tragikus a helyzet. Az emberek nem mosnak fogat, nem öblítenek szájat. És nem feltétlenül drága fogkefékre és a legújabb fogkrémekre lenne szükség. Szinte mindegy mivel, de legalább este moss fogat, esetleg a Szigeten is…A hosszabbtávú következmény az, hogy a magyar ajak- és szájüregi rákok gyakorisága minden más országot felülmúl és még növekszik! A szájban lévő elváltozásokat ráadásul vagy nem is vesszük észre, vagy nem törődünk vele. Csonkoló műtéteket követően sok korai, értelmetlen halál a következmény! 

Szóval gyere, játssz velünk és a nap végén bulizzunk együtt. 

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.