„Jó Kórház”
2016. okt. 7., OBDK

Betegjogi fejlesztés az egészségügy területén

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Jó Kórház" néven betegjogi képviselői tájékoztató és bejelentő mobil applikációt indít az egészségügy területén. Az alkalmazás segítségével egy újfajta anonim észrevételezési lehetőség nyílik a lakosság számára az egészségügyi fekvőbeteg-szakellátó intézmények elérhetőségével, állapotával és tisztaságával, illetve a betegellátással kapcsolatban.
A felhasználók azonnali észrevételeiket anonim módon tehetik meg a program segítségével, és egyben az alkalmazáson megjelenített illetékes betegjogi képviselőkkel is felvehetik a kapcsolatot.

A Jó Kórház alkalmazás IOS, Android és Windows mobil eszközökön ingyenesen érhető el és az OBDK honlapjáról is letölthető.

Az OBDK kiemelt célként határozta meg, hogy az applikáció-működtetésével egy újfajta jelzőrendszert hozzon létre a társadalom igényeinek, elvárásainak feltérképezésére, és a beérkező információk alapján javaslatot tudjon tenni az ellátórendszer magasabb színvonalú működése érdekében az egészségügyi szolgáltatók, a fenntartó és a döntéshozók irányába.
Letöltheted innen:
http://www.obdk.hu/a-jokorhaz-mobilapplikaciojanak-letoltese.html