» Test

HAPPY-hét hatodszor is

2015. February. 25. , by OÉTI

Március 23-27 között ismét a vízfogyasztást népszerűsítik az általános iskolákban.

piciA HAPPY-hét hosszú távú céljai közt szerepel, hogy minden iskolában a mosdón kívül is biztosítva legyen a gyermekek számára az ingyenes vízvétel, valamint, hogy a vízfogyasztás növelésével párhuzamosan csökkenjen a cukrosüdítő-bevitel és ezáltal a gyermekkori elhízás előfordulásának gyakorisága.

A program az oktatásra és az ingyenes választék biztosítására épül. A hét során a gyerekek, az OÉTI által kidolgozott, kreativitást, ügyességet igénylő feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyag segítségével ismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal. A HAPPY-hét során a tanulók a gyakorlatban is megtapasztalhatják a vízfogyasztás előnyeit: az OÉTI közreműködésével, az iskolák nagy részét vízforgalmazó vállalatok látják el ballonos vagy palackozott vízzel, máshol az iskolai étkezőbe, osztálytermekbe kihelyezett, vízzel telt kancsók és egyéb megoldások révén biztosítják a mosdón kívüli vízvételt.

A tavalyi jubileumi programhoz összesen 144 oktatási intézmény több mint 43 500 tanulója csatlakozott. A visszajelzések szerint, a pedagógusok kivétel nélkül hasznosnak ítélik a programot, amely a gyerekek körében is nagy népszerűségnek örvend. A HAPPY-hét hosszú távon is eredményesnek bizonyult: a diákok egészségesebb folyadékfogyasztási szokásokat alakítottak ki, az évek során több iskolában beszüntették a cukros üdítők árusítását és a szülők segítségével - ivókutak, ballonosvíz-adagolók kerültek kihelyezésre.

A kezdeményezéshez csatlakozni kívánó általános iskolák regisztrálása itt lehetséges február 27-ig: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

A programot sikeresen teljesítő iskolák nyereményjátékon vesznek részt. A HAPPY-hét fődíját a program végeztével sorsolja ki az OÉTI, azok között az intézmények között, melyek a program legtöbb elemét megvalósítják.
A HAPPY-hét fődíja egy 30 tanuló részére szervezett, játékos oktatással egybekötött főzőtanfolyam A főzés 6alma főzőiskolában.

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.