137-00
2018. máj. 3., www.ifjusagi-lelkisegely.hu

Lelki elsősegélyvonal

Hétköznapokon 17 és 21 óra között ingyen hívhatod őket, de hasznos információkat is találhatsz az oldalon is.

„Ha nehéz érzéseid, problémáid vannak, és beszélgetnél róla valakivel, aki meghallgat, akkor hívd a 137-00 ingyenes Lelki Elsősegély hívószámot hétköznapokon 17-21 óra között!

Mi érted vagyunk, a hívó számunkra a legfontosabb. Elfogadó, bizalmas légkört biztosítunk, igyekszünk ráhangolódni arra, amit mondasz, hogy megértsük, átérezzük a helyzetedet. Segítünk neked egy másik szemszögből megvizsgálni a gondjaidat, ehhez fontos, hogy jobban megismerjünk, ezért néha olyasmit is megkérdezünk, ami nem tartozik szorosan ahhoz, amit el akartál mondani. Meghallgatunk, de nem avatkozunk a dolgaidba, nem mondjuk meg, hogy mit tegyél, de kérdésekkel segítünk megtalálni azt az utat, ami számodra a legjobb lehet.

Nem kell bemutatkoznod, így olyasmit is megoszthatsz, amit személyesen nem mernél. Az ügyelő, aki felveszi a telefont, nem ítélkezik, így bármilyen szorongató gonddal telefonálhatsz, bármilyen lelki állapotban. Amit elmondasz, a szolgálat keretei között marad, titokként kezeljük.
A barátaidat, a szüleidet nem helyettesíthetjük, de akkor, amikor szükséged van rá, meghallgatunk, figyelünk rád! Ha nem tudod, hogyan kezdj bele, az se baj, majd alakul a beszélgetés, az a fontos, hogy segítséget kérj! Egy telefonhívással is tehetsz azért, hogy jobb legyen neked!"

www.ifjusagi-lelkisegely.hu