» Kapcsolatok

Hova sietsz?

2014. February. 26. , by Nagy Krisztina

Manapság talán az a tinik legelterjedtebb „népbetegsége", hogy túl hamar fel akarnak nőni. Kérdem én, minek?

Számomra nagyon furcsa ez az egész „felnövés hisztéria", mert én örök gyereknek érzem magam, oké, beszélek a 20 évemmel, de szeretném majd „öregségemre" is megőrizni a bennem lakozó gyereket. Remélem, ezzel nem csak én vagyok így. Gyereknek lenni jó. Persze a „gyermeki életérzés" nem keverendő össze a gyerekességgel!

A világban azt látni, hogy rengeteg tinédzser, amint eléri a „kritikus kort" és túltengnek a hormonok, azonnal pasizni, bulizni, és szexelni akar, ész nélkül. Mintha ezek vezetnének a felnőtté váláshoz. Semmit sem törődnek a lelki felkészültséggel. Amint megjön az első menzeszük (vagy még előtte...), a kislányok egy része rögtön azt hiszi, hogy agyilag is felérnek már egy felnőtt nő szintjére.

Nem mondom azt, hogy egy tini nem lehet érett gondolkodású. Egy évei számát tekintve felnőtt nő is agyilag visszamaradott! Ezt egyénje válogatja, de nem kéne, hogy elszaladjon a ló, és tizenéves leánykák néha rosszabbul nézzenek ki, mint egy útszéli...

Tehát hova sietnél? Miért nem akarsz legalább addig tini maradni, amíg teheted? Miért nem élvezed ki úgy, ahogy azt kéne? Igazi barátokat szerezni, a családdal szorosabb kapcsolatot ápolni, és a legfontosabb: megismerni önmagad.

Ez a néhány év, soha nem fog már visszajönni. Ne olyan dolgokkal töltsd, amire később még bőven lesz alkalmad!

Mért gondolják sokan azt, hogy...

... állandóan ész nélkül bulizni kell?

Én sosem voltam bulizós típus, mindig jobban szerettem a baráti összejöveteleket, és azt hiszem jól jártam így. Ha mindenképpen bulizni akarsz, legalább a társaságot, és a helyszínt válogasd meg nagyon-nagyon alaposan! Gondolom, senkinek sem kell emlegetnem a közelmúltban történt disco tragédiát.

Mindent ésszel kell, és 16-17 éves kor alatt pia nélkül! Könyörgöm, néha nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek, amikor tizen egynéhány évesek mellettem reggel utazás közben azzal dicsekednek, hogy a hétvégi bulin mekkorát sikerült hányni a sok piától, és hogy „mennyire be volt baszva". Nagyon dicséretre méltó, mit ne mondjak.
A drogokról meg már nem is beszélve...

Szánalmas, ha valaki tizenéves (meg egyébként akármennyi évesen) csak úgy tud bulizni, ha az agyát már különböző szerek áztatják tompára.

... mindenképpen kell egy pasi?
Minek? Inkább barátokat szerezz! Akár fiú barátokat! Persze ha jön a nagy szerelem, nem vagyok ellene! De nem kell feleslegesen futkározni a pasik után. A tini-szerelmek teljesen rendjén vannak, de nem kell átmenni valami megszállott pasi vadászba, csak azért, hogy menő legyél, mint az osztály k...ja.
Azt, hogy mi a véleményem bővebben a 16 éves kor alatti pasizásról, ebben a cikkben elolvashatod.

... a lehető leggyorsabban el kell veszíteni a szüzességet?
Ez a legnagyobb baromság, amit a médiumok, és az összes B.I.R.K.A. nyomat. Mindennek meg van a saját ideje! Nem azért van tele csomó tanácskérő oldal bizonytalan tinik kérdéseivel arról, hogy „Elég érett vagyok már?", mert húde korán érnek manapság a fiatalok... Lehet, hogy testileg korábban érnek, de agyilag sajnos a túlnyomó része nagyon-nagyon le van maradva. Ebből pedig következik a rengeteg nem kívánt terhesség, amivel gyakran több életet is tönkre tesznek.
Másrészt pedig, tény, hogy a szex jó dolog, de senki ne számítson valami nagy élményre, ha csak azért teszi meg, mert a környezete arra sarkallja.

Tehát, akire reáfér, annak ideje kicsit visszavenni a nagy sietségből! Nem kell tizenévesen kiégni! Ne legyél BIRKA, nem kell azt követni, amit a többiek csinálnak!

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.