» Kapcsolatok

Csak a macsó szépfiúktól mentsen meg az ég!

2016. December. 14. , by Folk Lina

Luca-nap alkalmából, amikor a lányok megtudhatják a jövendőbelijük nevét az elsőként feljövő gombócba rejtve, egy izgalmas cikket kínálunk nektek új szerkesztőségi tagunk blogjából. Érdemes elolvasni!

piciTegnap volt szerencsém megnézni a Három méterrel a felhők felett c. spanyol tinidrámát. Motoros banda, szuperhelyes fiú, jókislány, első tiniszerelem és a romantikán (már ha ezt egyáltalán lehet romantikának hívni) túl a kegyetlen valóság. Lányok, legyetek észnél! Szép szép a rosszfiú szerep. Vonzó a macsó férfiasság, főleg a sok puhány kisfiú között, akik huszonsok éves korukra is az anyukájukkal laknak, de egy dolog a kémia két ember között, és egy másik a józan ész. Íme néhány intő jel, amire nem árt figyelni, és ha feltűnik azonnal meghátrálni, bármilyen bicepsze, villogó szeme vagy autója van annak a fiúnak.Ne téveszd össze a férfiasságot az agresszív macsósággal!
Az igazi férfi megvéd, biztonságban tart, gondoskodik rólad. A macsó uralkodik rajtad, megfoszt a szabadságodtól, agresszív és inkább ösztönlény, mint gondolkodó ember. Nem állatok vagyunk, kaptunk agyat is. Akinek gondjai vannak az agresszió kezelésével, az előbb utóbb ellened fog fordulni. Először leüti a srácokat, akik rádnéznek, aztán neked lesz pár szép monoklid. Hány lány hitte azt, hogy majd ő lesz a kivétel? Hány lányt és asszonyt bántalmaz az a macsó férj vagy barát?
Egy igazi férfi képes uralkodni önmagán. A konfliktus-kezelés nem bokszmeccsbe fullad, se nem ajtócsapkodásba. Nyilván vannak szenvedélyes emberek. De a szenvedély, amit nem tartunk kordában, csak ellenünk fordul és tönkretesz.

Oké, hogy jól csókol, de beszélgetni tudsz vele?
Nem vitatom, hogy fontos a kémia két ember között. De a kémia elmúlik, vagy néha nincs is. Akkor mi marad? Egy üres agyú fiú egy üres agyú lánnyal, akik soha két értelmes szót még nem váltottak egymással, mert túl elfoglaltak, hogy a nyelvüket ledugják a másik torkán.
Vannak közös témák, elfoglaltságok, érdeklődési területek? Érdekli azt a fiút, hogy te mit szeretsz csinálni? Esetleg olvasott már könyvet életében, vagy megnézett egy értelmesebb filmet? Tisztában vagyok vele, hogy nem minden lány vágyik valami kiművelt polihisztorra, de egy érdektelen szépfiúnál nincsen rosszabb.

Amikor egy fiú közéd és a családod közé áll.
Szokták mondogatni, hogy nézd meg, hogyan bánik egy fiú az anyjával vagy lánytestvéreivel, mert rád is az a sors vár. Van benne igazság. De én azt mondom, hogy légy résen, ha a fiú közéd és a családod közé akar állni. Ha lázít, ha a szüleid ellen fordít, ha tiszteletlen az apáddal és meg sem kísérel közös nevezőre jutni velük. Persze vannak szülők, akik igazságtalanok és rosszul látják a helyzetet, de akkor is ők a szüleid, akik felneveltek. Esélyt kell nekik adni, próbálkozni, mert a család az a család. Bárki jön vagy megy az életedben, ők a véred maradnak.

Minek tanuljak, ha már szerelem van a köbön?
Néha a falat kaparnám, amikor hallom, hogy lányok azért hanyagolják a tanulást, mert szerelmesek. Lógnak a suliból, nem mennek egyetemre, nem tanulnak tovább, mert megjelent a Don Juan az életükben. Később pedig keservesen megbánják, mert a szerelem önmagában nem életcél. Szükséges a boldogsághoz és örömet hoz, de nem elégít meg. Minden ember céllal született a földre, amit be kell, hogy teljesítsen ahhoz, hogy boldog legyen. Ez a cél pedig nem a tizenéves hűdenagy szerelem, abban biztos vagyok...

Nekem jó, engem kielégít, én kapok tőle, engem boldoggá tesz, én, én, én, én...
Úgy kezdeni valakivel, hogy "ebben mi van nekem, én mit nyerek vele?" eleve szomorú. A kapcsolatok, legyen az barátság, család vagy szerelem az önfeláldozásról és adásról szólnak. És azért működnek, mert amiről én lemondok azért valami sokkal értékesebbet kapok vissza. De az a gondolkodásmód, hogy "én nekem minden jó legyen" nem jobb a vérszívós vámpírkodásnál. Az ma úgyis divatos, nem? Kiszívom az értékeket a másikból, hogy engem építsen, én jól érezzem magam, aztán ha kifogyott, kiégett, vagy elfáradt, kidobom és lecserélem. Isten ments, hogy a boldogságomban valami másik ember boldogtalansága vagy problémái gátoljanak! Lányok, legyetek észnél!

A szenvedő szépfiú kép, avagy majd én meggyógyítom a lelkét...
A legrosszabb úgy kezdeni egy kapcsolatot, hogy majd én megváltoztatom a másikat. Értem feladja majd a dohányzást, drogozást, ivást, lenyugszik, hirtelen munkát keres majd, abbahagyja a csajozást és átvált macsóból joviális aktakukaccá.
Azt gondolod, hogy ha teljesen törött az élete, éppen egy másik kapcsolat, vagy családi gondok miatt szenved, akkor én leszek a megmentő angyala. Sok lányból előjön az anyai vagy ápolónői szerep, ha egy szenvedő szépfiút látnak. Az intő jeleket pedig letudják azzal a felkiáltással, hogy rossz a családi háttere, rossz társaságban van, DE majd értem és általam új életre talál. Kamu!
Agresszív? Az marad, maximum később jön elő, amikor már a gyerekeidet félted tőle. Nem dolgozik? Te akarod majd eltartani? Soha két értelmes szót nem beszéltél még vele? Nem is fogsz. Hihetetlen szexi? Mit ér majd, amikor megöregedsz és lecserél egy újabb gyártmányra?
Az igazi férfi dolgozik, áldozatokat hoz, öregségedre melletted áll, vannak céljai az életben és képes az együttműködésre. A szépfiú, éretlen macsóktól pedig mentsen meg az ég!

nagy

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.