» Kapcsolatok

Boldog Bálint napot!

2018. February. 12. , by Mikhel Judit

Közeledik egy nap, ami úgy megosztja az embereket, ahogy talán egyetlen ünnep sem.

Van aki már február elején repked a boldogságtól, és áldja azt aki kitalálta ezt a napot, és van, aki ha lehetne töröltetné február 14-ét a naptárból.

Hogy is van ez?
Valentin nap? Szerintem legfeljebb 5 magyar férfi viseli a Valentin nevet, mindenki mást, aki február 14-én tartja a névnapját, azt Bálintnak hívják.

Akár szereti valaki ezt a napot, akár nem, minden képen jó, ha tudja ki is volt az akinek köszönhetjük ezt a napot.

Bálint – itáliai ókeresztény vértanú volt – legendáját nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki a nyavalya (ismertebb nevén epilepszia) ellen.

A legenda szerint, Bálint püspököt mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején február 14-én kivégezték, de előtte hite erejével a börtönőr vak leányának visszaadta a látását. Búcsúüzenetet is küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.”

Eddig a legenda, és most nézzük mi is történik manapság ezen a napon.

Mi is lépést tartunk a világgal, és ezt a napot kineveztük a Szerelmesek napjává.
Ez a nap akár kellemes együtt töltött időt is jelenthetne párunkkal, ha nem árnyékolná be az üzleteket elárasztó giccsparádé.

Ha úgy döntötök, hogy megünneplitek ezt a napot szerelmetekkel, ne vásároljatok össze-vissza felesleges, semmire nem használható szívecskét szorongató macit, egeret, kutyát, macskát neki. Jövőre elfelejted, hogy tavaly már kapott egyet, és csak gyűlnek a kacatok, amiért egy vagyont fizetsz, és egy ládában fejezi be kérész-életét.

Inkább szervezz meg egy hangulatos vacsorát, amit te készítesz el és kettesben elfogyasztjátok. Ha nem akarsz főzni, legyen jópofa szendvics…. azt meg tudod csinálni!
Készíts apró ajándékot a kedvesednek. Szívecskét te is tudsz varrni, ragasztani egy képkeretre.
Csinálj, egy képeslapot, amire annyi szívet rajzolhatsz amennyi ráfér. Írd le mit szeretsz benne, miért éppen Ő a nagy Ő!
Vegyél színházjegyet, és menjetek el egy előadásra, amit már régen szerettetek volna megnézni. 
Ne ess túlzásba, ez nem Karácsony!

Még van egy kis idő…Kellemes készülődést, és Boldog Valentin napot kívánok!

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.